My Make Up Confessions

My MakeUp~My World!

Ett steg fram två steg bak.

Publicerad 2013-03-31 19:49:48 i Portfolio,

Fast saker och ting är fortfarande tråkiga i mitt privatliv med förlorad familjemedlem och andra tråkigheter så känns det som det börjar gå lite framåt i karriär fronten! Förra helgen som var gjorde jag en modevisning med 8 modeller för en hårvisning och nästa helg kommer jag börja finnas på salong 1 dag i veckan för att kunna göra er extra snygga för en helg. Min kära Frida har nu nämligen tagit in smink från Peggy Sage och varje lördag kan man boka mig för sminkning till fest och vardag, makeup konsultation samt bal och bröllops makeuper! Ser fram emot att äntligen få börja jobba lite mer med sminket och känner mig nöjd med hur det kommer att bli. Mer ingående kan jag berätta senare i veckan om ni vill det men nu tänkte jag bjuda på bilder på modellerna som jag sminkade och Frida fixade håret på.
 
Temat vi körde på var LÄPPAR! Alla tjejerna fick olika färg på läpparna sen blev resten av sminkningen anpassad efter hur dom skulle ha håret.
 
Anna hade rött hår med rosa slingor i och skarp lugg med lite preppy pinup look så därför fick hon självklart stora röda läppar och till hennes bruna ögon gjorde jag en mjukare eyeliner i metalisk grön
 
Pia skulle ha stort, busigt, rött hår så henne gav jag en sotad look med rödbruna färger för att framhäva håret och det blåa i hennes ögon. För att matcha detta fick hon en vad jag skulle vilja kalla glamrosa mun :) Inte ljus men inte mörk heller men med ett vackert glans på.
 
Britt-Marie som hade fått en rejäl makeover från axellångt hår till en riktigt sygg och rejält kort hår ville jag ha en något mer edgy så hon fick mörktsotade ögon med en lila/rosa färg på läpparna som tyvärr inte riktigt syns på bilden men som gav makeupen ett riktigt lyft ocg lite mer edge
 
Inga-Lill beskrev Frida som "en tant med klass" haha så henne ville jag ge en sminkning med klass som skulle passa ett lite äldre ansikte. Sminkningen kallade jag "old romance" och bestod med ett par framhävda ögon med en mjuk sotning i kanten för att framhäva och ge form och en ljusare rosa på läpparna för att matcha de fina ögonen.
 
Josefin var den Frida hade "gått loss" mest på och gett henne en cool look som skulle passa hennes färgstarka personlighet som dansare! Kul! :) henne fick jag lite fria händer med så henne gav jag en mix av saker som ligger mycket i tiden just nu. En dubbel eyelinervinge a la 60-tal med en vit och en svart eyeliner, på kinderna hade jag en rosa rouge och läpparna knallrosa! :)
 
Ida var det som Frida klippte på scenen och denna bilden är innan hon hade blivit klippt då. Hennes färg var en corallfärgad orange och eyeliner. Det som tyvärr inte syns på bilden är färgen på skuggan som skiftade mellan en orange och rosa färg. Detta för att framhäva hennes gröna ögon och när hennes hår hade blivit klippt framhävde det även de olika färgerna i håret riktigt bra också!
 
Pågarna gjorde jag såklart inga tunga makeuper på eftersom Frida ville att alla skulle se ut som dom skulle kunna göra själva till vardags typ, så här var det bara att täck trötta ögon och skavanker och lite puder för att matta ner och framhäva ansiktsformer men inte mycket mer. Tog nog 10 min sammanlagt att göra killarna :P
 
Hoppas att detta är något ni gillar och hoppas att få se er i salongen för att göra er fina också
Kram allihopa! Ta hand om varandra!
 
 
 
 

1 000 000 ideér 0 inspiration

Publicerad 2013-03-18 15:11:41 i Allmänt,

Var tar Johanna och hennes blogg vägen? Ja ni jag vet faktiskt inte och jag ber om ursäkt för detta! Jag har 1 000 000 ideér i mitt huvud men på vägen har min inspiration svalnat för tillfället av några anledningar jag inte vill prata om här. För vad är en ide utan inspiration och passion? Den kommer säkert snart igen och jag ska försöka slänga upp lite fler inlägg men just nu behöver jag fokus på mig själv och mina närmsta. Hoppas ni har tålamod med mig!
 
Kvittar hur många ideér man har när där inte finns drivkraft bakom, för något halvdant det vill jag inte göra!

Do it like Kim Kardashian

Publicerad 2013-03-16 14:28:03 i Allmänt,

Är det någon kim kardashian har blivit känd för så är det hennes lite mer extra vaganza makeup metod när hon ska gå på röda mattan. Ett knep hon snott från drag queen världen och som funkar ypperligt på henne för att framhäva hennes ansiktes bästa former och nu tänkte jag visa hur hon gör det! Så enjoy och hoppas ni gillar det!
 
För att återskapa denna makeup för att framhäva mina ansiktsdrag kommer jag att använda krämprodukter som hon har gjort på bilden här men det går även att anväda puderprodukter men då ska man tänka på att du tar på dessa efter du lagt puder och fundation för jag kommer göra tvärt om! Jag kommer först lägga de mörkare och ljusare produkterna för att highlighta och shadea och sedan tona in de snyggt och naturligt med foudation då det ger ett naturligare resultat!
 
Jag har använt:
MUS Cover all mix (dels för att täcka skavanker och för att highligta under ögonen)
MUS Studiofoundation Tan (Shade)
MAC Studio Sculpt Foundation
MUS Loose Powder Milk
MUS Wonder Powder Sahara (Highlight)
Claudia Cosmetic ED Fairy Pink (Rouge)
 
1. Börja med att täcka blemmor och skvanker med cover all mix. Sen tar jag den i hjulet som är i för att blanda ut de andra två och lägger under ögon och ner över kindbenen samt på näsrygg, högsta punkten på pannan och hakan (som på bilden av Kim). Själv tar jag lite runt läpparna också för att ge dom lite mer pluteffekt. Efter detta använder jag min shadeing och lägger på de ställen där jag vill "dra in" ansiktet. Det vill säga under kindben, på sidorna av näsan, i tinningen, och längs ansiktskanten eller vad man ska kalla det :P
(snyggt va? :P)
 
2. Först tonar jag ut det jag precis laggt för att få en snyggare ton i ton, efter detta blendar jag in detta med min foundation för en naturligare look och sen "slår" jag in rejält med puder för att det ska sitta!
3. Nu har jag ju egentligen basen rätt så färdig och är man nöjd med det såhär behöver man inte göra mer men nu är det ju Kim Kardashian vi pratar om så självklart kommer jag göra ännu lite extra för att framhäva! Mitt nästa steg nu är att använda wonder powder sahara som har en aning glans i sig och är perfekt för att highlighta med. Så jag kommer lägga sahara på samma ställe där jag använde den ljusa i cover all mixen för att framhäva kindben, näsben, panna och haka ännu mer!
4. Och nu slut klämmen, Rouge! Då Kim brukar ha en matt rouge i lite mer corall färg har jag valt en rosa rouge med lite shimmer i till mig själv. Vill man ha exakt som Kim så tror jag att rouget Lush eller Must have från make up store är perfekta för det!
Och där har ni det! :) En apsnygg bas för att framhäva ansiktets vackraste former och som passar sig bra du du vill känna dig som snyggast! Denna metoden har jag använt i bl.a dessa makeuperna

This young girl, she's a FREAK!

Publicerad 2013-03-13 17:17:00 i Dagens make up,

Inte för att min sminkning är så freakish men jag är helt övertygad om att jag själv är det. Definitivt en egen karraktär med en härlig personlighet? ;)
Idag var en super enkel och väldigt snygg makeup, skulle passa sig super fint på bal eller bröllop! Det börjar ju bli dom tiderna nu så om ni ska eller vet någon som ska på bal/gifta sig/bröllop och vill ha en snygg sminkning så är det bara att höra av sig här i bloggen eller på mitt telefon nr som står här sidan om på höger sida.
 
Jag har använt
Ögon
TFSI Lemon Drop
HM Divine eyeshadow palette 1, 2, 5
HM Dipeyeliner Black
Loreal Telescopic Mascara
 
Kinder
HM Divine eyeshadow palette 1
MUS Bronze Powder Baked
 
Läppar
MUS Lippencil Soft
Elizabeth Arden 8 hour cream
 

Ge mig färg på huden!

Publicerad 2013-03-13 11:52:00 i Allmänt,

Dååååå jag vill vara brun igen! Så himla snyggt men jag är ju så jäkla snål att jag inte kan unna mig själv en spraytan på 200 spänn! :/ GAAAH!

One day baby we'll be old, think of all the stories we could have told

Publicerad 2013-03-12 18:07:00 i Dagens make up,

Tjabbis gott folk:) Läget? Jag får nog faktiskt säga att jag mår bättre idag (Ta i trä)! Idag bjuder jag på en sotad brun/guldig look som är en sådan look som funkar på alla sorters ögonfärger. Haha mer färg till folket säger jag så kommer jag själv med en rätt så basic brun sotning men det är ju självklart också superfint:)
 
Denna makeupen hade jag i fredes när jag var med Fanny på Bio i Lund. Vi åt pasta (som jag tyckte var kass man Fanny gillade det och de va ju det viktigaste) och kollade bio som en sen födelsedagspresent till henne. Vi såg Silver Lining (Du gör mig galen) som var en mysig film, inget waow material för min del men absolut sevärd! På tal om filmer på bio, har någon sett berättelsen om Pi? Jag har hört så mycket olika om den men har tyckt att scenerna och färgerna verkar otroligt vackra. Jag och Oliver såg den här om dag och efter att ha hört att den skulle va kass så är jag inte bered att hålla med! DOCK är det nog en film man ska se på bio då det är mycket specialeffekter, som den vann en hel del Oscars för. Jag tyckte det var en bra film med fin berättelse och handling. Den är ju inspirerad på en bok med samma namn som jag gärna skulle vilja läsa efter att ha sett filmen.
 
Jag har använt:
Ögon
TFSI Lemon Drop
Nelly.se Earth Palette
MUS Eyepencil Czar
MUS Eyepencil Black
Loreal Telescopic Mascara
 
Kinder
MUS Bronze Powder Baked
 
Läppar
Intenting

♥♥♥♥♥ Officiellt 2 år ♥♥♥♥♥

Publicerad 2013-03-12 14:38:00 i Allmänt,

Tänka sig att det nu har gått hela två år sen jag och Ollis sa att vi skulle vara "exculsive", ett par vill säga. Komiskt med tanke på att vi redan bodde tillsammans, hade träffat familjerna, spendera var ledig timme tillsammans haha men vi var inte tillsammans för ens exakt 2 år sedan idag.
 
Du är så underbar mitt hjärta, vad hade jag gjort utan dig? Du har verkligen funnits där för mig och stöttat mig i psykbryt och i kärlek. Vi har övervunnit många svåra hinder och det känns som om vi bara blir starkare för varje dag vi spenderar tillsammans. Hur kan man efter 2 år fortfarande få fjärilar i magen bara av att titta på sin älskade. Du är mitt hjärta som vandrar runt utanför min kropp så jag kan se det klart och tydligt!
 
♥♥♥Älskar dig baby boo dessa två år är bara början på en livstid tillsammans♥♥♥

Ain't nobody f**king with my Clique!

Publicerad 2013-03-12 12:40:00 i Allmänt,

Nu var Johanna igång med lite fönstershopping igen, denna gången var jag sugen på sportiga kläder med en massa BLING och en outfit passande varma vårvindar då man kan gå med jeans och T-shirt. Kan säga att efter att ha sett Pluras kök så är jag nog beredd på att ge upp Sverige för att flytta till Spanien! Har i och för sig sagt i många år att jag gärna hade åkt iväg för att bo utomlands ett litet tag. TA MIG HÄR IFRÅN!
Denna outfit hade jag matchat typ såhär
 

Bläääää

Publicerad 2013-03-11 17:52:44 i Allmänt,

Mår inte så bra idag det är därför jag har en liten blogg-paus! Imorgon ska det förmodligen komma igång lite bättre men mår man inte bra så har man inte någon direkt inspiration för att skriva här :) Hoppas ni får en fin mysig måndagkväll!
 

Framtida dagens makeup bilder?

Publicerad 2013-03-09 11:28:00 i Dagens make up,

Kommande looks för dagens makeup? Det kanske är mer rätt till min personlighet och tar fram min skönhet bättre? ;)

We can build a universe right here the world can disappear, I just need you near

Publicerad 2013-03-08 18:20:00 i Dagens make up,

Happy weekend... där tog min inspiration för att skriva slut.. :P Njä men idag bjuder jag på ännu en favorit, blå makeup från gårdagen. Just nu sitter du och läser vad gårdagens Johanna skrev, nutidens Johanna Sminkar väll sin lilla kusin nu till dom ska iväg och äta middag och gå på bio. Så nu får ni, mina framtida läsare, ha en bra kväll så hörs vi imorgon ;)
Ciao!
 
Jag har använt:
Ögon
TFSI Lemon Drop
MUS eyepencil Black
TBS smokey eye paletten (svart)
TTC ED Showtime
Nelly.se earth palette
TTC ED Frozen in time
Claudia Cosmetics Caribbean Blue
MUS ED Sea Breeze
MUS Eyepencil Wave
MUS Cakeeyeliner Black
Loreal Telescopic Mascara
Avklippta lösfransar från Depend
 
Kinder
MUS Bronze powder Baked
MUS Blush Lush
 
Läppar
HM Lipp Gloss Pink

Inspirerande text från Olof Röhlander (ej hela dock)

Publicerad 2013-03-08 11:26:00 i Allmänt,

Dröm älskling dröm
 

Dröm älskling dröm.

Dröm om blivandet, inte bara varandet. Ge dig chansen att inte fästa dig för mycket vid det som är, till förmån för det som skulle kunna vara. Se det som en talang under utveckling. Den kan göra att du allt oftare lyckas filtrera ut även det positiva, lärdomen, det konstruktiva, ur varje situation. Du är nämligen på väg mot något bättre. Lär dig måla i sinnet.

Dröm älskling dröm.

Du och jag har också fått vår släng av sleven. Vi minns hur det känns att inte vara någons favorit. Vi har i ögonvrån sett andras belåtna leenden i kölvattnet av våra egna spruckna drömmar. Vi vet hur maktlöshet, förlust, sorg, besvikelse och tomhet smakar.

Dröm älskling dröm.

När det känns som om universum konspirerar för att motarbeta allt du företar dig, när den fria viljan låter som ett dålig skämt, när ännu en karta behöver ritas om, när mörka moln hopar sig och det där speciella ljuset känns avlägset, slut då ögonen och plocka fram penseln. Det är ditt ess i rockärmen.

Dröm älskling dröm.


Loreal Nude Magique BB-Cream

Publicerad 2013-03-07 18:52:00 i My makeup,

Nu när vädret har börjat vända och det börjar bli varmt och skönt skippar jag foundation helt på vardagarna(inte för att jag brukade ha de när jag jobbade innan men annars) och använder istället en BB-Cream från Loreal. Mycket skönare och det känns mer som en ansiktskräm än smink och det är ju det som är meningen!
BB-Creamen har funnits ute på marknaden ett litet tag nu men vad är det då egentligen? Det är ingen foundation och inte eller en ansiktskräm. Det är lite som en färgad dagkräm men inte riktigt. Grejen med BB-Cream fenomenet var att det ska var lätt på huden som om inget är där, ge täcnking åt rodnader, prickar och mörka ringar, jämna ut huden, ge skydd mot det som kan skada huden t.ex solen eller föroreningar och verka på djupet.
 
Min BB-Cream heter Nude Magique och kommer från Loreal och är en liten komplicerad sak. När jag klämmde ut krämen första gången kom en vit, kornigt, lös rinnade vätska ut och jag viste inte riktigt hur det skulle funka. Kladdade på den i ansiktet och tänkte whaaaa...? blev vitrandig med korn i nunnan... SNYGGT! Inte direkt men fick senare reda på att man ska applicera i cirkelrörelser som man gör med en ansiktskräm och då kom färgen fram och jag fick rätt resultat. Det röda på mina kinder och runt näsan minskade och det kändes som om jag hade ett osminkat fräscht ansikte som fortfarande hade fått en viss täckning och var skyddat mot solen. Dock tror jag inte att denna BB-creamen är den bästa, har hört att t.ex Maybellines och Too Faced ska vara bättre men de har jag inte provat. Dock tycker jag det är en super bra ide att göra något som är lättare som man kan ha till vardags eller något som är super bra för den som inte vill se sminkad ut. Den täcker inte heller igen porerna vilket motverkar att få nya samt att där är solskyddsfaktor i den för att skydda mot den största hudboven, nämligen UV-ljuset! Smart till sommaren då man inte dirket tänker på att smörja in sig om man ska in till stan eller liknande!
 
Alltså ett perfekt vardagsknep för den som vill ha något lättare till vardags eller till de som helt enkelt inte gillar att sminka sig!

I should have bought you flowers and hold your hand, should have give you all my houers when I hade the chance

Publicerad 2013-03-07 15:02:51 i Dagens make up,

Halluuuuu! Nu jäklar i det sitter denna kvinnan klistrad framför datan för att göra inlägg och lite reserch för kommande projekt, Tagga! ;) Händer annars då? Jo Johanna skulle behöva städa å sånt som vanligt.... Asså jag fattar INTE hur det går till, det tar faninte ens en timme efter man har städat så är det grejer överallt igen! VART KOMMER DET IFRÅN???!!!?? Okej att vi har en liten lägenhet och det ser mer ut än vad det är men detta är ju absurt! JAG BLIR LACK!
 
För att kompensera mitt stökiga hem bjuder jag på en städad lila look. Alltså jag tror att folk är lite rädda för färger när det gäller smink och tror att man ska se ut som en clown bara för att de inte har svart eller brun. Så tråkigt eftersom en snygg färgglad makeup är något av det vackraste jag vet och önskade att fler vågade att prova det. Mer färg åt folket helt enkelt!
 
Johanna har använt: (yeah that's right jag pratar om mig själv i tredje person!)
Ögon
TFSI Lemon Drop
TBS Smokey eye paletten (vit)
TTC ED Deadly Nightshades
FACEstockholm ED Oriental
MUS Eyepencil Lavendel Patel
MUS Cakeeyeliner Black
Lorela Telescopic Mascara
 
Kinder
MUS Blush Power
Claudia Cosmetics ED Fairy Pink
 
Läppar
Isadora Moisturizing Lipgloss 15 Tropical Pink

Wei

Publicerad 2013-03-06 16:05:50 i Dagens make up,

Varje gång det kommer ett inlägg får man ju bli lite lycklig! :) hade stora planer för bloggen och hemmet idag men som vanligt när man planerar något så ringer dom från jobb :P Imorse ringde telefonen kvart i sex.... Snacka om att jag var groggy när jag svarade! Det var bara att slänga på sig kläderna och dra för att hinna med bussen och nu sitter jag på bussen påvägen hem. Tänkte att jag kunde bjuda på en gammal sminkning jag inte tror jag visat, även denna gång från mobilen... Jag gillar det inte men det är ändå nått ;)

Men Hallååå!

Publicerad 2013-03-05 16:21:52 i Allmänt,

Nej men just det jag hade ju en blogg som jag ville skulle bli stor så att folk i världen skulle kunna se mig och mitt smink..... Går sådär just nu men har inte haft tid eller ork, jag menar har ni sett vädret de senaste dagarna? Vill inte sitta framför burken då ju. But I am on it! Kommer nog ingen sminkning idag men kan bjuda på lite annat. Så länge ska ni få hör världens asbästaste låt med Bruno Mars, Jätte fin verkligen! Kvinnohjärtat i mig smälter!
 
 

KOLLA DETTA KLIPPET!

Publicerad 2013-03-02 15:53:33 i Allmänt,

 Skit bra låt men detta är den helt klart bästa versionen av denna låten! Jag dör! Jepp underhåll er med denna så länge medans jag gör mig redo för kvällens bravader! Lär väl inte vara för ens imorgon då jag inte har haft ork eller hunnit blogga. Jobbade inatt så idag har Johanna varit en zombie for real, läskigt att se faktiskt!
 
Dax att tagga för girls night only!

Crystal Volcano

Publicerad 2013-03-01 17:30:00 i Dagens make up,

Tja tja! Vad händer en fredag som denna? Själv ska jag på kalas och sen ska jag arbeta med de små bebisarna i natt :). Myspys!
Dagens sminkning bjuder på grön skugga på nedre locket med lite strazz :) Jag gillart som min fina vän Moa skulla sagt! Ha en trevlig kväll så hörs vi imorgon ;)
 
Jag har använt:
Ögon
TFSI Lemon Drop
TTC ED Witching hour
MUS Eyepencil Green Metal
MUS Strazz Crystal Volcano
Loreal Telescopic Mascara
 
Kinder
MUS Blush Power
 
Läppar
MUS Lipstick Expect
HM Lipp gloss Pink

GlamGlow Recension

Publicerad 2013-03-01 11:03:00 i Allmänt,

Nu har jag testat glamglow masken några veckor och ger tummen upp! Man känner verkligen hur masken går ner på djupet och arbetar. När man har sköljt av den känner man hur huden har stamats till men man är len som en babyröv. Rödheten hos finnar och andra orenheter har lagt sig och man känner sig riktigt fräsch om huden efteråt.
Minus får den dock för att den svider en del precis i början (men sen blir den super skön) och för att där inte är någon bruksanvisning med om hur man ska göra. Första gången exfoilerade ju jag huden innan jag la masken och aj aj aj det gjorde ONT! Denna masken ska man sätta på och sen exfoilera av eftersom den har "inbyggd peeling" :). Där står inte heller hur länge den ska vara på men jag har hittat att precis som alla andra masker ca 10 min.
 
Glamglow masken hittar du HÄR och här står även hur du använder den nu (gjorde det inte innan)

Om

Min profilbild

My Make Up Confessions

Hej hej Hallå! Jag är en 23 år gammal Johanna med en blogg. Jag är en utbildad makeupartist som jobbar på Make Up Store i malmö. Själv bor jag i hörby och driver denna bloggen för er att kunna se mina verk och min utveckling. Det är även ett perfekt redskap för mig att få skriva av mig av alla mina tankar och ideér i mitt märkliga lilla huvud ;) Enjoy! Vill ni kontakta mig kan ni göra det på min mail [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela