My Make Up Confessions

My MakeUp~My World!

SÅR!

Publicerad 2012-10-31 20:53:00 i Portfolio,

Jag måste säga för att vara andra gången jag använder latex och först jag använder latex och vax för att bygga upp ett sår blev det rätt bra!
 
Eller vad tycker ni?
 

Vardags fin!

Publicerad 2012-10-31 13:06:10 i Allmänt,

 
Idag står det jobb på neo på schemat så då blir det ingen tung sminkning! Infact så är det oftast bara bra hudvård och bra produkter för huden som gäller för min del på jobbet. Luften är redan tillräckligt torr ute och luften på sjukhus är ju alltid torr! Dessutom är det den tiden på året och månaden när min hud är som sämst så jag behöver vårda den en aning extra!
 
Jag tänkte visa min produkter jag använder nästan varje dag så som min hudvård och vad jag använder för en naturlig look
 
 
Hudvård:
Cliniderm pure renewal skinfoam
ACO FACE scrubcreme
A-Creme oparfymerad (Grym hudkräm måste jag säga och den funkar till allt!)
Origins GinZing
Elizabeth Arden Eight hour cream (Ingen hudcreme man har på sig varje dag! På dagarna använder jag den mest till läppar och mina extremt torra partier och på natten sover jag med den som en mask!)
MUS Facemist
 
För att inte se helt döende ut har jag även:
Nude magique BB Cream från loreal
MUS Browfix
 
 
 

Myror i brallan!

Publicerad 2012-10-30 23:53:09 i Allmänt,

Gud vilken lycka när jag förstod att det var alla helgona helgen nu till helgen! Jag var helt hundra på att dett var denna helgen som varit! Speciellt lättade de mitt hjärta då jag just nu är super speedad och vill ha något att göra så nu provar jag mitt latex och hur man gör sår blandar till lite färger till fetsmink för att få fram några bra och samtidigt kollar jag in några trevliga sidor med smink. Om ni som jag inte har något bättre för er och vill döda tid, bygg sår! haha nä men de jag skulle säga är att om ni älskar att titta på nagellack och smink i vackra färger här är några av de hemsidor jag kikat in den senaste tiden
 
Maddstyle cosmetic, llarowe, Glamour dolleyes, Makeup geek
 
Det finns även andra länkar, längst ner på högra sidan här :)

Unicorn male!

Publicerad 2012-10-30 19:15:00 i My makeup,

Wiie idag fick jag ett litet lila paket från Limecrime och jag säger bara "LYCKA!". I paketet fanns där 3 fin fiiina läppstift, speciella! Men fiiin fiiina :)
 
Serpentina-Den giftigt gröna, Poisonberry- Magiskt lila!, Countessa Flourescent- Underbart barbie rosa!
 
Serpentina
Första intrycket när man ser läppstiftet är att man nästan svimmar lite så OTROLIGT snygg färg det är! Hur som helst förväntade jag mig att det skulle vara mer packat och ge en mer täckande färg om man jämför med dom andra som kändes tjockare och mer täckande. Jag älskar färgen men jag kommer ju helt klart ha en penna under!
 
Poisonberry
En väldigt snygg lila färg men samma som serpentina var färgen skirare än vad jag hade trott och jag kommer även här behöva en penna under! Med det sagt tycker jag även denna färgen är grymt snygg och detta är verkligen en färg som passar alla hudfärger och personligeheter!
 
Countessa Flourescent
MIJAU I love this lipstick! Grymt snygg färg som ser exakt likadan ut som på hemsidan, extremt täckande och man måste inte ha penna (vilket jag rekomenderar ändå) under. 
 
Något som jag måste ge dessa läppstift är att dom är otroligt sköna på och lätta att arbeta med! Riktigt grymma stift med massa pigment och jag ser verkligen fram emot att få använda dom i sminkningar!
 

Skepp O´hoj!

Publicerad 2012-10-30 14:12:19 i Dagens make up,

Vilken trevlig kväll det var igår! Varför turar man inte oftare mellan Helsingborg-Helsingör? Gott som bara den var det också! När vi möttes i Helsingborg var det många "Oj, Johanna vad du ser annorlunda ut! Kände knappt igen dig när du var så fin!" haha. Kan säga att mina arbetskamrater är vana vid att se en osminkad Johanna med håret ständigt uppsatt och i sjukhuskläder.
 
Såhär såg jag ut iaf
 
Inga bra bilder direkt men det är inte jättelätt eller jättekul att ta bilder på bussen :)
 
Jag har använt:
 
Ögon
Tick tock cosmetics eyeshadow halfpast crazy
Guldig fär från en palette utan namn köpt i ullared :)
MUS MS Pollution
MUS MS Muffin
MUS eyepencil czar
MUS cakeeyeliner black
LX fiberwig mascara
 
Kinder
MUS MS muffin
MUS MS dramatic
MUS blush power

Läppar
Elizabeth Arden 8 hour cream

Helsingborg-Helsingør

Publicerad 2012-10-29 15:16:34 i

Hemskt ledsen för denna dagen men sitter just nu på bussen till Lund och slutdestination färjan mellan Helsingborg och Helsingør :) Det vankas nämligen räkfrossa med mina underbara arbetskollegor, det ska verkligen bli trevligt :)

Dagens look får ni bättre bilder på imorgon och jag kan säga att den är lite arabiskt inspirerad, so i give you a shity iPhone pic for know :)

Halloween makeup- Snake

Publicerad 2012-10-28 12:21:52 i Portfolio,

Snyggaste bilden denna ;)
 
Pjuh, kan säga att jag tog mig lite vatten över huvudet när jag trodde att jag skulle kunna hinna gjuta tandproteserna (huggtändena), få in dom där jäkla linserna, tupera håret, lägga en grym ormsminkning och knäppa av några snygga bilder inom loppet av en timme! Jag klarade nästan det blev nog en timme och 20 min sammanlagt:) Men att sätta i linser! Jag som aldrig haft linser eller glasögon tänkte, hmm de kan ju inte va så svårt jag pillar ju med smink i mina ögon jämt så detta kan väl inte vara så farligt!?
Jag tar tillbaks det! Tycker synd om er stackare som gör de varje dag!
Dessutom var nästa problem dels att det var för ljust så man såg min iris i hålen som man ska se igenom, att linserna hade en tendens till att glida lite så dom satte sig på sniskan och att jag hade för stor iris så man såg kanterna. Förutom det var det ju riktigt coolt! Och läskigt att se sig själv men jag lärde mig en hel del av mina mistag!
 
 

Nu jäklar i det!

Publicerad 2012-10-27 14:37:32 i

Nu ska de sminkas evil för hela slanten! Har köpt allt jag kan tänkas behöva för ett par grymma sminkningar!

Bjuder på telefonbilder idag
1. Jag igår
2. Jag just nu :)
3. Hur jag kommer se ut senare :P

"God morgon!"

Publicerad 2012-10-27 12:09:05 i Allmänt,

Ja när man inte jobbar så är detta morgon för mig! Shit vad jag blev taggad igår till att gör mer Halloween makeup, det var ju skit kul! Så om 40 min tar jag bussen till malmö för att köpa latex och annat kul för att kunna ta det steget längre. wiiie.
Igår var en trevlig kväll på bowlingen med Allan och Oliver :) Det blev fördrinkar hos Allan sen blev vi sugna på att bowla så då gjorde vi det!
 
Nu ska jag hoppa i kläderna och göra mig färdig så jag hinner med buseen! Hörs senare!
 
Såhär mår jag idag och det känns skönt! :)

I can see a better time when all a dreams come true

Publicerad 2012-10-26 19:49:00 i Dagens make up,

Denna sminkningen hade jag i tisdes när jag och mamma var ute på stan och shoppade, and damn både jag och mamma fick jul feelings! I OKTOBER??? Nej dom får vi spara till vårt årliga lussebak i December! Kvällen då sätter vår gamla julskiva som vi haft sen jag var liten(!) på max och bakar lussekatter enda in på småtimmarna!
 
Tillbaka till sminket! Enkel sminkning till vardagen med en fin ljus skugga som hade en jäkla massa färger som man kan få en glimt av lite då och då. Vi kom fram till att skuggan var ljus grå/duvblå/grönskimmrande med en hint av lite guldskimmer.. ;) Ögonskuggan heter I<3U 4eva och är en av skuggorna jag håller på att beta av från Tick tock cosmetics. Kan säga att jag har en låda FULL med skuggor jag håller på att gå igenom... Det går sakta men säkert ;)
 

Sunday bloody sunday!

Publicerad 2012-10-26 18:10:21 i Portfolio,

Denna helgen är det halloween och jag antar att det är många som ska på Halloween fest. Själv ska jag inte på en anda :( men men jag kan väl göra halloween sminkningar ändå ;)
 
Här har ni dead in tha making
 
Steg 1
Steg 2
Steg 3
Steg 4 Nöjd död
 

Veckans Wanties- Från mammas badrumsskåp

Publicerad 2012-10-26 14:14:17 i Veckans Wanties,

Tänkte passa på att köra en veckan wanties idag och temat är, Mammas badrumsskåp! Herre gud glömde ju köra denna kategorin förra veckan! KASS!
 
Här kommer den iaf men inte så välfixad som dom andra gångerna :P
 
En grym hårborte från Tangel teezer som funkar på allt hår och tar sig ann alla svårigheter där finns (enligt hemsidan)
men jag måste erkänna att den är grym! Knutor försvinner lätt utan att göra ont, för mig är det viktigt eftersom jag är extremt håröm! Håret blir fint och glansigt när man borstar det och jag kunde lätt bygga upp ett rejält burr genom att tuppera den i mitt extremt glatta hår!
Tangel teezern kan ni bland annat hitta här!
 
OPIs the amazing spider-man collection. Grymt snygga lack måste jag ju säga och OPIs lack är ju grymma! Lacken i boxen heter: Into the night, Number one nemesis, Just spotted the lizzard och Your web or mine?
 
Grymt snygga hårband från HM, finns tyvärr inte att köpa längre!
 
Volume spray och Volymgelé från L'anza namnet avslöjar nog lite vad dom gör va? :) Dessa produkters uppgift är att skapa volym till fint tunt hår (ja alla hår egentligen men det är det fina tunna som jag själv här som är det svåra) och tillsamman med Tangel teezern så blev det ett grymt fluffigt resultat som överlevde en kväll på stan i Göteborg!
 
Grymt fina Fairytale från Make up store. Denna finns tyvärr inte heller i sortimentet längre men den påminner lite om city jungel (Kan ni hitta här eller köpa här) som är en grön/teal skugga med guldigt shimmer i. Denna skugga är mer blå/teal med shimmer i men dom är faktiskt himla lika och minst lika fina bägge två!
 
 

 
 

Snyggaste outfitten!

Publicerad 2012-10-24 17:39:51 i

Detta är nog snyggaste outfitten som hänger i min garderob just nu! Tröjan är Olivers gamla som han köpte i new york, den är för stor för honom också och han skulle slänga den. Då la jag in mitt veto! Jag älskar stora mysiga tröjor och denna är oanvänd och otvättad och alla som äger mjukiskläder som är köpta på åhusbeachhandboll vet vad det betyder, mjukast ever!! Nu sitter jag på bussen och är hemma om ett litet tag har en del bilder att slänga upp här så håll koll ;)

Förlåt!

Publicerad 2012-10-23 14:18:02 i

Jag ber om ursäkt! Jag mena att kl strax va två i förra inlägget! Men nu är kl snart halv tre och vi är förhoppningsvis snart härifrån :P

Back to the 60:s

Publicerad 2012-10-23 13:54:34 i

Igår va de lite mys här i Gbg med mat, bio och sen lite bar häng på rockbaren. Mycket trevligt! Idag sa vi att vi skulle in till stan och va där vid ett, just nu sitter jag i sängen och skriver detta inlägg och mamma sminkar sig.... Notera att kl är snart tre! :P

Här är bilder från hur jag såg ut igår, bättre bilder kommer när jag har kommit hem!

Dax igen

Publicerad 2012-10-22 16:53:16 i

Då var det ännu en gång dax för en liten runda till min kära mor i Göteborg och min buss outfit idag var något ut över det vanliga! Mysigaste outfitten ftw ;) Just nu sitter jag med färg i håret och det är vad jag och mamma gjort idag medans hennes killkompis Oscar satt och titta på. Haha kul för han va? :) Sen ska vi och titta på bio, mys mys :) kan bli lite sämre uppdatering till onsdag men jag ska göra så gott jag kan!

I really need you tonight, forever's gonna start tonight

Publicerad 2012-10-21 14:10:00 i Dagens make up,

En mysigt murrig/höstig makeup till en mysig höstdag
 
Jag har använt:
 
Ögon
MUS eyeprimer
Tick tock cosmetics Grandfather a'clock
MUS cake eyeliner black
Lx fiberwig mascara
 
Kinder
MUS MS muffin
MUS MS dramatic
MUS blush Power
 
Läppar
Elizabeth Arden 8 hour cream
 

Piffa upp vardagssminket för kvällens bravader

Publicerad 2012-10-20 17:34:00 i Allmänt,

Spontan utgång på G och du hinner inte att sminka om dig? Sminket inte roligt nog? Trött på den gamla vanliga sminkningen?
 
Du kan alltid piffa upp din make med glitter, jag menar, det är ju GLITTER! Det är alltid mycket roligare med glitter och med rätt glitter kan du piffa upp alla sminkningar!
 
Såhär piffade jag upp min sminkning idag
 
GAAAAH glitter är så himla svårt att fånga på bild!
 
 

You ever love sombody so much, you could barely breathe when you with 'em?

Publicerad 2012-10-20 10:20:00 i Dagens make up,

Jaha då var det lördag igen och veckorna går så eeeeeeextremt långsamt men ändå finns där inte tillräckligt med tid för att hinna med allt man vill! På dagens schema står visit till Lund och Nova på schema sen ska vi hem och ikväll blir det middag på Restaurang Nilssons Gästgiveri för att fira farfar som fyllde år för typ en månad sen.... Bättre sent än aldrig right? ;)
 
Här har ni dagens. Snygg grå/glittrig sotning kommer aldrig go out of fashion! Sotning över huvud taget kommer alltid vara ett säkert kort!
 
Såhär glittrigt fin är en av mina favorit skuggor som heter Time square från Tick tock. Här pratar jag med pappa i telefon samtidigt och det är ungefär här jag får veta att jag har 10 min på mig att bli klar... Panik eftersom jag vill hinna ta foto också!

Bazinga!

Publicerad 2012-10-19 17:24:00 i Dagens make up,

Nu när jag ändå är lite rolig idag tänkte jag köra på en kul makeup inspirerad avmin favorittröja jag fått av Ollis... Som jag sagt innan, jag älskar big bang theory :)
 

ÄNTLIGEN SKA JAG FÅ BERÄTTA DET

Publicerad 2012-10-19 13:18:00 i Allmänt,

Yes som jag har längtat efter att få berätta detta för er men nu är det verkligen officiellt och det syns! Mitt humör har varit så svängigt!!!!
 
 
 
 
GODIS ÄR JÄTTE GOTT! Ät INTE det!! Du ser gravid ut och får socker kickar vart om annat!
HAHA trodde ni inte va!! :P
 

I've become so numb, I can't feel you there, Become so tired, so much more aware

Publicerad 2012-10-18 19:59:00 i Dagens make up,

Äntligen har mina kläder fått flytta ut från köksskåpen längst upp så jag fick balansera mig fram och riskera att få hjärtattack varjedag, till den (nu rätt trånga) säkra garderoben där jag inte behöver oroa mig för att jag ska trilla ner och slå ihjäl mig. Tack! :)
 
Här kommer en lite färgglad dagens
 

MYS

Publicerad 2012-10-18 11:31:00 i Allmänt,

Något av det bästa med hösten är ju att man för ha på sig sina skönaste kläder och mysiga mössor igen iaf :)
 

Tell me why we talking when we dance so good?

Publicerad 2012-10-17 18:46:08 i Dagens make up,

Idag har jag gjort en liten fuling faktiskt, jag har nästan snott en sminkning rakt av från min BIG IDOL Linda hallberg (kolla in hon e grym!). Okej inte exakt med tanke på att hon anväder produkter som inte kommit ut men jag hämtade in inspiration därifrån då :)
 
Jag har jobbat i natt och det är svårt att få bra bilder eftersom det hinner bli mörkt innan man har vaknat, kommit ur sängen och har sminkat sig så inte världens bästa kvalle på bilderna men de går ;)
 
Jag har använt:
Ögon
Tick tock Infinity eyeshadow base Milkyway
Pink tease eyeshadow palette 04 (bruna, svårt att lista ut va? :P)
MUS eyepencil czar
Lx fiberwig mascara
 
Kinder
MUS MS nox
MUS  blush Power
 
Läppar
Fundation från MAC
 
 
 

Mmuc behind the scenes

Publicerad 2012-10-17 10:17:00 i Allmänt,

 
Förstår att det måste bli sjukt tråkigt för er att bara se seriösa bilder där jag posar röven av mig och jag måste erkänna att jag själv tycker det känns väldigt onaturligt men problemet är att om jag skulle ge er naturliga dagens look bilder på sminket så hade det mer sett ut som en freakshow.
 
Typ såhär
 
  
  
 
  
 
  
 
  
 
Och det känns ju mindre glamoröst faktiskt!
 

MAC studio sculpt fundation

Publicerad 2012-10-16 19:44:00 i My makeup,

Är det bara jag eller är det rätt svårt att hitta en fundation man verkligen gillar och som man tycker passar en? Jag tycker ju personligen att fundation är A och O i en sminkning och tycker verkligen att är det något man ska lägga pengar på i sminväskan, så är det den! Eller basen över huvudtaget, din hy är viktig! Den ska du ha med dig hela livet så ta hand om den. Unna den det bästa om något. Det andra gör inte så mycket om man slänger på låg budjet produkter för det ligger inte precis på huden men det gör din bas. Så var inte allt för snåla med er bas, den är viktig!
 
Yes det var ett tips från coachen ;) Det jag ville säga att jag faktiskt haft tur två gånger i rad och hittat två grymma fundations! Innan hade jag en från Clinique och nu från MAC, två lite dyrare märken men också två märken med mycket bra produkter!
 
Tänkte visa hur bra min fundation är och ska göra något jag inte trodde jag skulle lägga upp här, nämligen bild på mig utan smink :O Alla som läser här har nog sett det men känns ändå lite sådär att hänga ut mig själv :P
 
Före: Inget smink alls
(Måste erkänna att min hy är äntligen påväg tillbaka till bättre skick än innan i somras, har hittat en grym kombo till mina vardagliga rutiner men de kommer i ett annat inlägg)
Efter: Endast använt MAC studio sculpt fundation
Inte så plåkigt va? Man ser hur alla rodnader och röda fläckar har försvunnit, ljusare färg under ögonen så jag inte ser så trött ut och porerna syns också mindre och det gillar vi ;) Så snåla nu inte allt för mycket på er fundation, den är viktig!

Hey Jude, don't let me down. You have found her, now go and get her!

Publicerad 2012-10-16 15:44:00 i Dagens make up,

Ja skriver som så många gånger förr, sorry för dålig uppdatering men det är lite ovisst just nu var dagarna ska ta vägen med tanke på att jag blir inringd för jobba bara några få timmar innan ibland och då är det svårt att hinna med att slänga ihop någon snygg sminkning med tanke på att det är inte riktigt så jag vill se ut när jag springer på sjukhuset, hur hade det sett ut? :P Där kommer jag med vildaste make upen och ska byssa på små bebisar... Tror föräldrarna hade tittat lite snett då faktiskt :P
 
Idag bjuder jag på en enkel men riktigt cool sminkning, hope you like it ;)
 
Jag har använt:
MAC studio sculpt fundation
MUS tribrow shadow
MUS eyepencil Black
Tick tok lipgloss creatures of the night
 
Först hade jag bara pennan
Sen la jag till läppglanset för mer effekt
 
 

Bästa presenten!

Publicerad 2012-10-15 13:53:55 i

Gud tänk vad vore min blogg utan min födelsedagspresent som jag fick av ollis förra året? Min grymma kamera som följer med i väskan alltid om något kul skulle hända eller något annat kul att fota! Den har varit med kan jag ju säga :)
Det är en Panasonic lumix med lecia optik och 16x optisk zoom kommer faktiskt inte ihåg vad modellen heter men det är DT och en till bokstav och tre siffror :) haha bra som bara den är den iaf :)

Set the mood

Publicerad 2012-10-14 19:26:00 i Allmänt,

Här sätter jag pricken över i:et för denna söndag (magiskt, vackert deppigt), imorgon börjar en ny spännande vecka med nya utmaningar!
Ses då :)
 
 

Your like a sad song with nothing to say

Publicerad 2012-10-14 18:19:28 i Dagens make up,

USSCH säger jag bara! Idag har varit en sådan dag då ingenting ville samarbeta med mig och inte minst sminket :/ Jag är nöjd med resultatet men som sagt det ville inte samarbeta med mig över huvud taget! Det var ungefär då jag gav upp och gjorde en typisk söndags syssla, jag kröp ner under täcket och satte på tv3play för att titta på project runway sverige. Mycket mer har jag väl inte gjort idag så kanske dags att göra lite vettiga saker också ;)
 
Här kommer sminkningen och den påminner mycket om sminkningen jag gjorde till arabiska natt temat i skolan... eh jag det är typ nästa exakt likadant fast med lite grönt under ögonen :) Produkterna jag har använt kommer från MUS och Nelly beauty idag
 

Claudia no 144 nightplum

Publicerad 2012-10-13 18:04:00 i Allmänt,

Som jag sagt förr är det alltid lika kul att gå igenom det man har egentligen för ibland hittar man en hel del kul saker. Här om dagen hittade jag det perfekta höst lacket från Claudia no144 nightplum. Så jäkla snyggt på i en röd, svart, lila, brun färg! Nu är jag ingen nagel junkie så jag har inte underlack och topp coat och allt vad det heter men jag vet att det räckte med två lager för att få ett snygg, jämn look. Så snyggt! Mitt är köpt i ullared och jag vet inte om det fortfarande finns faktiskt.
 
Ja jag är värdelös på att ha nagelack för jag pillar av det nästan med en gång....

I wish I was special, your so fucking special but I'm a creep

Publicerad 2012-10-13 11:04:35 i Dagens make up,

Herrejisses! Hur tråkigt får vädret bli egentligen? Det är nästan så man blir deppig bara av att titta ut :) Känns skönt att jag ska ta bussen till jobbet 10 i ett då men först ska jag väl mysa vidare lite till. Som jag skrev igår skulle jag visa en sminkning där jag använde produkterna från MAC och i denna finns alla produkter från MAC plus lite till.
 
Jag har använt:
 
Ögon
MUS Hightechlighter earth
MAC velvetshadow beautymarked
Tick Tock Midsummer night
MUS eyepencil black
LX Fiberwig mascara
 
Kinder
MUS blush Power
MUS MS satin
 
Läppar
MAC Lipliner currant
MAC Lipstick cyber
 
Ni får ursäkta den högra bilden men jag ville visa det röda shimmret i beutymarked för de är så jäkla snyggt men de ville inte synas på bilderna som inte var i solen, därav det väldigt ansträngda ögat :)
 
Har ni svårt att komma på en bra Halloween look? Gör ögonbrynen lite argare så är detta en perfekt look för en vampig vampyr ;)

What I've been up to

Publicerad 2012-10-12 20:41:20 i Allmänt,

Jag kan ju ger er en ledtråd
 
 
Eller så kan jag bara säga att det jag gjorde i Onsdes var att jag var på magasin nord på arbetsintervju för MAC där. Tyvärr fick jag inte jobbet (crap det var ju bara precis drömjobbet just nu!) för att jag inte hade någon säljerfarenhet och vet inte riktigt hur jag ska få någon om jag inte får börja någonstans.....? Får väl kanske börja med att få typ praktik någonstans? I alla fall när jag fortfarande inte viste om jag skulle få jobbet eller inte passade jag på att köpa på mig lite saker, det är ju ändå MAC! Bra skit!
4 nya godingar till sminklådan och en ny borste blev det, grymt snygga grejer om jag får säga det själv! (kommer sminkning imorgon med dessa produkterna!)
 
Studio sculpt fundation och borste 187 (tror jag eller 188)
 
 
Eyeshadow Beauty marked
 
 
Lipliner currant och lipstick Cyber (i swatchen 1.currant 2.Cyber 3. currant+cyber=sant :P)
 
Hoppas ni får en awesome fredag kväll! Jag ska inte göra ett skit ikväll! :)
 
 

Hard work work

Publicerad 2012-10-12 13:13:21 i Dagens make up,

Kan hända det blir dåligt med uppdatering idag då jag måste gå till jobbet typ nu! Igår hade jag en väldigt enkel sminkning med snyggt läppstift till för att pigga upp det hela. Idag är det typ samma fast utan läppstift... så bas och mascara :P
 
Puss!
 

What goes around comes back around

Publicerad 2012-10-11 19:18:00 i Dagens make up,

Här kommer ännu en sminkning från min inspirations vecka, haha tyckte det blev riktigt likt när jag gjorde detta i måndes kväll när det var mörkt (vi har sånna sämst, gula lampor som knappt ger något ljus!)... och det kunde ju jag tycka för så jätte likt var det inte men inte så olikt heller ;) Kanske dumt av mig att försöka göra en likadan sminkning som sitter på någon som är så olik mig som det bara går :/
 
Eller vad säger ni? :)
 
 

Bästa som finns

Publicerad 2012-10-11 11:38:00 i Allmänt,

Här har ni tre favoriter som jag investerar i väldigt ofta! Två av dom varje månad faktiskt :P INSPO INSPO INSPO
 
 

Tips! Hur du får den bästa highlighten, shadingen och rougen

Publicerad 2012-10-10 19:43:00 i Allmänt,

Tänkte kunde tipsa lite om hur man gör för att få dom snyggaste kinderna samt hur man använder hightlight och shading!
 
Dessa tre produkterna är dom som har gått varma på senaste när jag har sminkat kinderna:
MUS blush Power (shading), MUS WP Sahara (highlight), MUS MS dramatic (rouge)
 
Tanken är att dessa kommer ligga som tre "sträck" typ såhär:
(haha hur fint har jag inte gjort de?? :P)
 
1.Shading
Jag brukar börja med shadingen för det är den jag vill ska synas minst och en enkel tanke är att shading lägger man där ansiktets naturliga skuggor lägger sig, så som under kindben. Man börjar alltid utifrån och in mot ansiktet eftersom du har som mest på penslen när du börjar och du vill ha det mörka längst ut i sidan.
Jag brukar börja i överkanten av örat och jobba mig ner till typ ytterkanten av ögat. Man brukar säga att man inte ska lägga längre in än till ytterkanten av ögat för att det inte ska se för dit målat ut. Men vill man köra åttitals stuket kan man gå hela vägen och lägga shadingen som ett nike märke typ, vilket också kan vara skit coolt men ser inte särskilt naturligt ut. Man kan även lägga shading i typ tinningarna för att smala av där, man kan även forma näsan med shading för att få den smalare, eller längs käkbenet för att huvudet ska se mindre ut eller mindre runt ut. Shading använder man alltså för att "förminska" eller "dra in".
 
2. Highlight
Ni kan kanske tänka er att om shading är för att förminska så är highlight tvärtom om  för att förstora och dra ut. Samma här kan du enkelt tänka att highlight ska ligga på de områden som sticker ut lite mer så som kinder, näsa, haka, pannben och under ögonbrynen. När jag lägger highlighten på kunderna så brukar jag lägga det som ett c, börjar från kindens bulligaste punkt utåt och upp på sidan och in under ögonbrynet.
 
3. Rouge
Jag tror att vi alla vet vad rouge är och det är för att sätta lite färg på kinderna och det ger verkligen ansiktet mycket mer färg med bara lite rouge. Just denna färgen jag brukar använda nu till hösten är lite mörkare så då har jag den lite längre ner än ett vanligt rouge för att sammarbeta med shadingen annars ska man lägga rougen mitt i mellan som jag visar på bilden. Men var försiktig så du inte lägger den för nära näsan eller för mycket för du blir det inte bra. Jag brukar göra så att jag ler och börjar på hösta punkten mitt på och jobbar den utåt och lite uppåt.
 
Före:
 
Efter:
 

Veckans Wanties- Limecrime

Publicerad 2012-10-09 18:51:15 i Veckans Wanties,

Denna veckans wanties släpper jag i samband med att limecrime kommer med sin nya collektion Alchemy i helgen som känns väldigt Halloween inspirerad men GAAAGH så snygg! Här är en liten del av vad jag vill ha från limecrimes härliga hemsida!
 
 

There goes my hero, watch him as he goes!

Publicerad 2012-10-09 13:28:45 i , Dagens make up,

Shit vad tråkig dag! Piss väder och här är det massa som ska fixas hemma, blev inte färdig med min lista igår så då får man fortsätta idag. Nu ska jag springa och äta iaf!
 
Har en liten inspirationsvecka och dagens sminkning är väldigt enkel men ändå väldigt speciell. Inspiration till dagens makeup hittade jag i Engelska VOUGE spetember upplagan och är grafiskt inspirerad!
 
Hörs!
 

There be no sunshine if I lose you baby just like the clouds my eyes would do the same, everyday it will rain

Publicerad 2012-10-08 14:40:55 i , Dagens make up,

Jaha då var det måndag igen och dags att ta tag i livet! Idag ska jag göra något jag inte gjort på länge och jag fattar inte varför(!?), jag ska skriva en lista på saker som behöver göras och do it medans jag hoppas på att dom ska ringa om jobb från neo eller från någon av butikerna jag sökt i!
 
Här kommer min enkla sminkning från i lördes, kan säga att det var INGENTING som ville sammarbeta med mig! Så kvaliten är som den är hoppas det blir bra iaf ;)
 
Super enkel sminkning med ögonskugga från tick tock pocketwatch, eyeliner från HM och läppenna från Isadora 32 Mandarine
 
Började utan läppennan först men tyckte det blev för enkelt. Kan säga att det blev lite brått när vi skulle dra så bilderna är tagna i Chrilles badrum

Red October

Publicerad 2012-10-06 19:55:05 i Dagens make up,

Såhär såg jag ut igår! Make up store (MUS!) postar varje fredag att fredag är glitterdagen och då får man ju inte vara sämre och följa den trenden, det betydde ju att jag slog två höstflugor i en smäll! Vinrött kommer ALLTID att funka om hösten och glitter är denna höstens stora fluga i sminkvärlden. Jag körde däremot på lite mer diskret glitter och hade bara en tunn, brun glitter eyeliner ovanför den vanliga.
 
Ögon
Den vinröda färgen fick jag när jag blandade MUS blush east och MS dramatic
Svart eyeliner kommer från HM (kostar 20 spänn och är ett väldigt bra budget alternativ!)
glittereyeliner från viva la diva
 
Kinder
Shade- den bruna från MUS tribrow
Rouge- MUS MS dramatic
highlighter- MUS WP sahara
 
Läppar
Nothing
 
Ser ni hur blå mina ögon ser ut på dessa bilderna? Egentligen är blås kontrastfärg orange men eftersom det finns rött i orange funkar röd också bra. Koppriga och eldiga färger framhäver också det blåa i ögonenoch därför ser mina ögon blåare ut än vanligt. Inte för att jag tycker man ska tänka för mycket på kontrastfärger, jag älskar att ha blå skuggor och det framhäver ju min ögonfärg minst.

Les desserts d'Antoinette

Publicerad 2012-10-05 18:33:00 i Allmänt,

Kännt mig väldigt nere idag och just nu skulle jag nog vilja ha dessa väldigt fina och söta pastell lacken från limecrimemakeup.com för att pigga upp i höst mörkret, helst av allt skulle jag nog bara vilja krypa ner i sängen med min onepiece! Istället är jag på jobbet och ikväll är det bjudet på fest... mindre taggad just nu men det är väl bara till att piggna till och ta tjuren vid hornen ;)
 

I,m in love with a fairytale and don't care if i lose my mind, I'm already cursed!

Publicerad 2012-10-05 12:28:05 i , Dagens make up,

GUD vad jag älskar grönt alltså min gröna skugga witching hour från Tick tock är ju bara grym och tillsammans med den blå/lila skuggan från viva la diva paletten (finns här) blev detta verkligen en magisk kombination!
Först när jag började lägga på det tänkte jag: va f*n håller jag på med?? men fortsatte och blev väldigt nöjd med kombinationen! Resultatet blev en höstig och trollbindande look och då kunde jag ju inte låta bli att gå lite bananas! ;)
 
 

Dagens sminkning: Johanna

Publicerad 2012-10-04 20:02:25 i Portfolio,

Idag tog Johanna (nej jag pratar inte om mig själv i tredje person utan om min låtsas syster :P) en sväng in om mig innan hon skulle på V.I.P kväll på Iris och Pelle. Piffade till henne lite extra, hon ville ha något sotigt men inte för hårt så att folk från lilla hörby skulle titta snett :)
 
Här har ni iaf slutresultatet på detta, jag använde: Face stockholm clarity (vit), Tick tock Time square (silvergrå) och den svarta i tribrow från MUS
 

Trevlig kombo

Publicerad 2012-10-03 21:40:02 i

I helgen hittade jag en ny favorit kombination som jag blev lite kär i. Byxorna är lite av favorit i repris. Vet inte hur gamla dom här men jag använder dom från och till hela tiden, det är ju trots allt egen design och allt! Skorna är från Zara och jag älskar dom, väldigt bekväma är dom också! :)

I try twice as hard and I'm half as liked, but here they come again to jack my style

Publicerad 2012-10-03 12:58:16 i Dagens make up,

Såhär såg jag ut igår när jag var i Köpenhamn för att söka jobb. Hyfsad enkel men snygg sminkning som alltid funkar. Burn sotad med en gnutta rosa!
Det kändes som om det gick väldigt bra igår och helst av allt skulle jag nog vilja att dom ringer nu och säger att jag kan börja på måndag! Helst nu med en gång men att börja på en helg när det brukar vara som mest är kanske inte så smart. Sålänge har jag tagit två extra turer på neo för att få tjäna lite pengar.
 
ÅÅÅ hoppas hoppas hoppas hoppas någon ringer snart! Vill ju jobba med smink nu, det är ju det jag älskar!
 

Veckans Wanties- Mulberry lips

Publicerad 2012-10-02 19:50:00 i Veckans Wanties,

Kom på att jag vill göra en ny kategori som hete veckans wanties eftersom det finns så mycket jag vill ha men inte har råd att köpa! Därför tänkte jag att jag kunde visa vad jag vill ha så ni kan köpa det till mig! haha skoja bara ;) Men det kan vara svårt ibland att hitta så då kan ju jag tips om lite trevliga prylar eftrsom jag vet en HEL del :)
 
 
(väl bäst att skriva)Källor:
Bilder
http://thestylespy.com/2012/08/top-5-fall-makeup-trends/gucci-mulberry-lips/
http://pinterest.com/car0lined/for-the-love-of-makeup/
Smink:
http://www.sleekmakeup.com/
http://nelly.com/se/sk%C3%B6nhet-kvinna/sk%C3%B6nhet/makeup/
http://www.makeupstore.se/sesv/home.php
http://www.maccosmetics.com/index.tmpl

Midlife crisis

Publicerad 2012-10-02 11:56:00 i Dagens make up,

Must start with saying Welcome 'cause i guess I have some new visitors from England reading my blog after Mandys link on Facebook, I'm glad you checking out my blog and i hope you like what you see ;) This week I felt like doing some fun makeup and what could be more fun then the most pinkiest of the pink eyeshadows Midlife crisis and a really pink lipgloss from Isadoras summer collektionton to go with that.
 
Right now I should be in Copenhagen, keeping up with my job hunting. I really hope I could get a job in a makeup store in the middle of Copenhagen where I could do makeup on a daily basis. That would be the dream!
 

Pink Monday

Publicerad 2012-10-01 20:37:51 i Allmänt,

Här är en liten snabbis på hur man kan piffa upp en tråkig måndag. Denna maken kommer upp imorgon med bättre bilder :)
 

Om

Min profilbild

My Make Up Confessions

Hej hej Hallå! Jag är en 23 år gammal Johanna med en blogg. Jag är en utbildad makeupartist som jobbar på Make Up Store i malmö. Själv bor jag i hörby och driver denna bloggen för er att kunna se mina verk och min utveckling. Det är även ett perfekt redskap för mig att få skriva av mig av alla mina tankar och ideér i mitt märkliga lilla huvud ;) Enjoy! Vill ni kontakta mig kan ni göra det på min mail [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela