My Make Up Confessions

My MakeUp~My World!

Starcatcher

Publicerad 2012-11-30 17:39:41 i Dagens make up,

Här har ni dagens ponny, starcatcher! Ännu en pegasus, me like like!

Nu har jag sjuuuuuukt bråttom till jag ska på bio!!! Vi får höras imorgon!
 
 

Hur jag gör mina bryn

Publicerad 2012-11-30 16:05:00 i Hur jag gör det,

Är det något som faktiskt är bra att kunna så är det hur man gör sina bryn! Jag har sett sånna hemska exempel! Det finns flertalet former på bryn och alla är nog bättre än alternativet att raka bort dom och måla dit nya..... Hade vänner när jag var yngre som rakade bort hela brynen och måla dit två sträck med den svarta kajal pennan. Förlåt men det är så J*VLA FULT!
Därför vill jag berätta hur jag gör och hoppas ni kan få lite att ta med er när det gäller brynen! Jag kommer visa med bilder hur jag gör. Jag kan även säga att bilderna är väldigt photoshopade för att jag såg döende ut då jag är osminkad! Jag gör alltid mina ögon först fall i fall jag gör "oppsies". Då slipper jag förstöra min bas.
 
Det man ska ha i minnet är de tre punkterna:
  • Var brynen ska börja
  • Högsta punkten
  • Var dom ska sluta
För att få ett naturligt och snyggt resultat kan man ta en pensel (jag använder min ögonbryns pensel) och utgår från näsvingen. Brynet ska börja i linje med ögats inner kant, högsta punkten har man i linje över iris (när du tittar rakt fram såklart) och sluta i linje med ögats ytter kant. Så som jag visar på bilderna 
 
Nu vet jag hur mina ramar ser ut, sen tar jag den mörkbruna i min tri brow shadow från MUS, doppar min snedställda pensel(jag har 110 från MUS) i pytte pytte lite vatten, det gör jag för jag vill ha lite mer färg än vad jag får när jag använder skuggan vanligt och för jag tycker det blir för ritat med penna (jag säger absolut inte att nått av dessa alternativen är fel! Det är hur jag vill ha mina bryn!). Sen målar jag en linje från där brynet ska börja till den högsta punkten. Detta är min bas jag kommer utgå från sen.
När jag har gjort det gör jag ytterligare en linje på ovankanten av brynet och sen håller jag penslen vertikelat, lite böjd för att fylla i framkanten. Efter det gör jag den den sista biten som ska vara tunnare så jag gör bara ett sträck som fyller i brynet där.

Där har vi formen, nu är det bara till att fylla i brynet och sen avsluta med en ögonbryns gel för att hålla brynen på plats under dagen. Ta INTE hårspray, det är inte bra att ha det i ansiktet! Jag använder Brow set fix från MUS
Ja där har ni hur jag gör! Jag hoppas ni hängde och blev något klokare ;). Här har ni en före och en efter bild också.
När jag gick i skolan fick jag lära mig att brynen ska vara exakt likadana och det ska jag ju kunna men så viktigt är det inte tycker jag. En vän sa till mig: Dom är systrar, inte tvillingar! Ingen har två identiska bryn så är dom inte det när ni är färdiga så gör det inte så mycket så länge du är bekväm och nöjd med hur det ser ut! 
 


 
 
 
 

New in :)

Publicerad 2012-11-30 10:59:00 i Allmänt,

Jaha som vanligt när jag är in om på skolan så kan jag inte låta bli att köpa något! Var in om efter Slagthuset i onsdags och plocka hem dessa finingarna.
 

Glitter eyeliner Dark Sapphire och Kayo
ED Chocolate Fondant och MS Cupcake
 
 

Cute Luna

Publicerad 2012-11-29 19:57:15 i Dagens make up,

Dagens ponny heter Cute Luna och är som ni ser en enhörning :). Älskade färgerna på denna lilla sötnosen! Hihi den är ju super gullig... För att vara en tecknad häst! Looken jag hade planerat först var helt annorlunda. Tanken var att den skulle vara mycket mörkare och "nattigare", men så va de snyggt så här så jag went with it kan man väl säga.
 
Herre Jesus idag har det SNÖAT! Det la sig ju inte men ändå, vad roligt! Kanske det blir snö på min födelsedag, det var så sjukt längesen de va de!
 
Jag har använt:
Ögon
Tick tock infinity eyeshadow base Milkyway
MUS MS Satin
Tick tock ES Frozen in time
Tick Tock ES Big Ben
MUS MS Pollution
Tick tick ES Sexy time
MUS Cake eyeliner Black
MUS Glitter liner Dark sapphire
HM vit kajalpenna
Stenar är inköpta på Ullared och paljetten kom med i ett packet
 
Kinder
MUS MS Satin
Tick Tock ES Big Ben
MUS MS Pollution
 
Läppar
MUS Lippencil Wave
Tick Tock ES Sexy time
MUS MS Satin

Gårdagens look!

Publicerad 2012-11-29 11:57:00 i Dagens make up,

Här har ni looken från igår... På kvällen när det hade fettat till sig sådär gött som det brukar göra efter att man har gått en hel dag med det och inte hunnit bättra på det. Som ni förstod igår så var jag extremt trött när jag kom hem! Med andra ord, detta är inte min fräschaste Dagens look!
Detta är en väldigt enkel sminkning för att framhäva ögonlockets former, tillpiffad med en rejäl vinge med en suuuuuuper fin glitter eyeliner på. Lånade den av Nathalie och nu, nu äger jag en själv :P
 
Jag har använt:
 
Ögon
Mörkbrun från 88paletten
En palett från Isadora som heter något med garden har jag för mig (ljus beige/rosa)
HM Dip eyeliner
MUS Glitter eyeliner Dark sapphire
 
Resten av ansiktet:
Naturlig glow a la Johanna :P
 
Mer hann jag inte innan jag var tvungen att klä på mig och dra :O
 
 
 
 

Fluttershy, I'm dying here!

Publicerad 2012-11-28 19:55:08 i Dagens make up,

 
Här har vi den andra sminkningen i min lilla ponny temat :) Fluttershy är namnet på dagens ponny och tanken var rosa och gula pasteller och med orden "less is more" i bakhuvudet. Så denna är inte lika extrem då det känns som om denna lilla ponny är söt och lite blyg, då tycker jag pasteller är perfekt för att få den lite mer mjuka looken. Hottade helheten med en rosett på huvudet.
 
Idag har jag som sagt varit på slagthuset och just nu är jag typ så trött så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Vi skulle vara där innan åtta så när klockan ringde strax efter 5 kändes det som att gå upp mitt i natten! Hade ju inte kunnat sova ordentligt heller och gick och la mig sent..... shish....shish...shish
 
Jag har använt:
Ögon
Tik tock infinity eyeshadowbase Milkyway
Matt, gul och vit skugga från min 88 palett
Hm vit kajal penna
MUS Cake eyeliner Black och White
MUS lösfransar Glamour
 
Kinder
Mus MS Nox
Pastellrosa från min 88 palett
 
Läppar
Mus lippencil ??? (den är nerpackad just nu)
Maybelline Coloursensational 108 Pink Pearl lipstick
 

På väg hem

Publicerad 2012-11-28 17:45:30 i Allmänt,

Sitter nu på bussen på väg efter en långa men grymt bra dag! Vilket privilegium att göra något man verkligen trivs och älskar att göra, och inte nog med det fick vi höra en hel bunke grymma föredrag! Det var verkligen jätte kul att få vara med! Shit vad jag älskar att få vara del av denna branschen!

Här är lite bilder från dagen tagna med min mobil, Nathalie har några fler från sim kamera som jag ska få sen :)

Det går bra nu!

Publicerad 2012-11-28 09:56:05 i Allmänt,

Haha jag tar tillbaka allt jag sa igår! Jag bloggar när jag har tid! Lovar att jag ska blogga ständigt så går det åt helvete! :) Just nu sitter jag på slagthuset och lyssnar på MiaTörnblom som håller föredrag. Jag är här med Nathalie och sminkar de som pratar vilket än så länge är himla trevligt :) Bilder kommer senare, Nathalie har grym kamera så de kan bli riktigt great bilder.

Everything but the girl I want

Publicerad 2012-11-27 14:52:09 i Dagens make up,

 
Woine idag blir det till att göra inlägg till tusen! Dels för att kompensera för att jag inte fick någon direkt tillgång till datan igår när någon annan satt där och nörda sig. Dels för att imorgon ska jag på sminkuppdrag/äventyr! :) Det ska bli roligt! Den här looken hade jag i helgen när vi va på middag och sedan stack "ut", vet inte om man kan säga så om bowlingen! :P
 
Jag har använt (tror jag minns rätt :P):
Ögon
Koppriga och guldiga färger från viva la diva starlight collection Palette
Mörk brun färg från 88 paletten
Svart penna från MUS
Dipeyeliner HM
 
Kinder
Isadora perfect powder rouge 22 Frosty Bordeaux
 
Läppar
MUS lipstick Bare
 

Sååå snygga!

Publicerad 2012-11-26 13:08:00 i Allmänt,

Jag vet att detta inte är riktigt ämnet på min blogg men jag måååste ju bara visa dessa äckligt snygga mattorna! GE MIG GE MIG GE MIG!!!! När jag och Oliver flyttar till större åker rosa ut (japp Oliver äger en komatta som ligger i vårt rum!) och vad jag kommer kalla den: Rosie, in!
 
Bilderna snodde jag rätt och slätt härifrån
 
Dom två översta är mina favoriter... Den längst ner gillar jag inte så mycket faktiskt!

Scootaloo

Publicerad 2012-11-25 20:09:00 i Dagens make up,

 
First up: Scootaloo. Jag har valt att göra sminkningar av de nyare ponnysarna eftersom jag tycker att dom är mycket sötare och har roligare färger :P. Scootaloo är en pegasus, alltså en flygande häst. Jag älskar de knalliga Orangea i kontrast med den riktigt skrickiga rosa med en tuch av lila! Riktigt snygg färgkombination som ögat verkligen fastnar på!
 
Puh det är så mycket olika smink att jag inte riktigt vet om jag orkar skriva ut allt! Jag menar bara på ögonen har jag tre olika Orangea och två rosa skuggor och det är typ bara halften av allt jag har där! :) Jag kan iaf säga att allt ni behöver är Orange, rosa, lila och vitt i olika nyanser och en jäkla massa paljetter ;P

Veckans tema: My Little Pony! ♥

Publicerad 2012-11-25 15:30:00 i Allmänt,

 
Yeeey :) Denna veckan har jag my little pony som tema och det kommer bli en hel massa färgglada, sockersöta sminkningar. Vem som läser denna bloggen har liksom inte lekt med my little ponys när ni va små? Själv älskade jag det och hade ponnysar i massa olika färger med olika tillbehör osv! Men oroa er inte, jag ska försöka lägga upp en hel del vanliga inlägg också.

En apa som liknar dig

Publicerad 2012-11-24 18:01:21 i Dagens make up,

 
Igår kväll bjöd pappa på sushi och allmänt mys, ikväll ska vi till Olivers farbror och hans käraste på middag då kusinerna från småland är på besök hemma denna helgen. Denna sminkningen gjorde jag innan idag och kommer inte vara den jag har ikväll. Innan vi ska dit ska jag nog en liten snabbis in om faren igen (man får ju passa på när han väl är hemma).
 
Jag har använt
Ögon
MUS HTL Neptune
MUS MS Satin
MUS ED Victory
MUS MS Pollution
MUS eyepencil black
 
Kinder
MUS MS Satin
MUS MS Pollution (nät dit satt och väl uttonad)
 
Läppar
MUS lipgloss virgin
 

New in :)

Publicerad 2012-11-24 12:04:55 i Allmänt,

När jag var och sökte jobb i Malmö förra veckan så fick jag med mig hem två godingar. Pudret dual fundation stockholm för att mitt gammla har tagit slut och jag älskar detta pudret, samt läppstiftet Havanna bara för att det är så jäkla snyggt! Bägge från Make up store då :) 
 

Let me see beneath your beautiful

Publicerad 2012-11-23 19:30:00 i Dagens make up,

Såhär såg jag ut igår när jag var en runda i Lund för att söka jobb igår, en elegantare och mjukare varsion av en brun sotning. Nu är det helg IGEN och gud vad tiden har går fort! Denna helgen kommer min kära far hem från Norge och hälsar på och Olivers kusin kommer från vetlanda på besök. Så det kommer bli familjen för hela slanten!
 
Jag har använt
Ögon
MUS Eyeprimer clear
Tick tock eyeshadow Everyday pink
MUS MS Velvet
88 palett Mörkbrun skugga
MUS eyepencil chocolate
MUS eyepencil Vanilla
Mascara från Oriflame och Lx fiberwig
 
Kinder
MUS MS dramatic
MUS Blush Power
 
Läppar
Något gammalt läppstift som inte finns längre :)
 
Såhär såg sminkningen ut efter flera timmer ute på stan

Veckans Wanties- Sleek MakeUP X Flera

Publicerad 2012-11-23 13:02:00 i Veckans Wanties,

Jag rullar på med veckans wnaties denna veckan också och idag kommer mina wanties från Sleek Makeup. Dessa godingar hade gärna fått slinka ner under min julgran!
 
 
Inte nog med att dom har alla dessa godingarna, ta en titt på deras grymt snygga och många paletter också! Här har ni några för $9,99:
Acid, Au naturel, Bad girl, Storm, Ultra Matte V2
 

Tuched by a unicorn dream

Publicerad 2012-11-22 18:16:00 i Dagens make up,

Vi kan väl säga som så att dagens look inspirerades av drömlika färger, och om jag hade varit Wolverine hade detta varit mina klor! Till dagens look ville jag prova något annorlunda så jag hoppade ögonskuggorna helt och gjorde ögon makeupen endast med pennor! Grymt bra sätt att få explosiva färger och det håller i TIMMAR! Eftersom en penna är lite mitt i mellan en kladdig produkt och en torr är det perfekta underlaget som håller rent ut sagt i evigheter! Då skugger har en tendens att falla lite, tappa färg eller lägga sig i väck så sitter pennorna som berget! Gick en hel kväll utan att sminket hade tagit något stryk över huvud taget! Så tänk på det nästa gång det är fest och du vill göra sotiga ögon, lägg en svart penna som bas för att det ska hålla länge!
 
Jag har använt
Ögon
MUS eyepencil Czar, Copacabana, Wave, lavendel Patel
HM dipeyeliner
Mascara från Oriflame och Lx fiberwig
 
Kinder
MUS wonderpowder sahara
The bodyshop Lip & cheek dome 20 Pinch me pink
MUS blush Power
MUS Bronzepowder Baked

Har du tråkigt?

Publicerad 2012-11-22 12:13:00 i Allmänt,

Titta på detta klippet då, det är skit kul! :D Jag älskar Ellen Degeneres show och det bästa är ju helt klart när hon skrämmer alla dessa stora kändisar! Freaking hilarious! :P Heads up på en sak bara, i första filmen är där en liten liten sekvens där det bara blir svart i rutan men det tar bara någon sekund sen kommer det igen :)
 
 
 

When green is all there is to be, it could make you wonder why? But why wonder? I'm green and it'll do fine! It's beautiful and I think it's what i want to be

Publicerad 2012-11-21 18:38:00 i Dagens make up,

 
Dagens look tillägnas till allas våran favorit groda (delad 1:a plats med skurt!) och den enda gordan jag kan stå ut med att se, KERMIT! Min favorit mupp, han är så kär :) hehe. Inte nog med detta så passar jag på att vara lite mer alldaglig då jag har haft läsare som har sagt att dom gillar när jag slänger in lite "normala" bilder också. Anledningen till varför jag skriver normal med kaninöron(" ") är helt enkelt för att det är det sista jag är! :)
 
Jag har använt
Ögon
Tick tock Infinity eyeshadow base milkyway
De mörkare görna är från min 88palett
Tick tock Eyeshadow stop!...Zoombie time!
Viva la diva neon eyes poison (glittrig grön ovanpå de mörkare gröna)
Hm vit kajalpenna
MUS cake eyeliner Black och White
Mascara från Oriflame och Lx fiberwig
 
Kinder
MUS blush power
The bodyshop lily cole lip & cheek dome 20 Pinch me pink
 
Läppar
MUS lippencil Natural
MUS lipstick Pretty baby
 
 

Back to summertime

Publicerad 2012-11-20 18:49:52 i Allmänt,

Dooooh det är kallt ute och huden är glåmig och trött! Varenda liten partikel i mig skriker efter sommar och värme, då det känns som om alla filtar och varma kläder jag äger och har inte är tillräckligt för att hålla värmen i den vinterkyla som står at our doorstep!(världens längsta mening där!) Jag har i alla fall ett litet knep för att få tillbaka en liten bit av sommaren! När vintern har gjort sitt på hyn lämnar det oftast ett trött, blekt "livlöst" ansikte på köpet. Förutom att ta hand om din hud och ge den massa fukt kan du få den där sommriga looken fortfarande. Det du behöver är ett bra solpuder, ett korall rosa rouge och en bra hightlighter!
 
Hade det varit varmt och sommrigt ute just nu hade jag antagligen sett ut såhär, gärna med lite salt/strävt hår från havet med en aning självlockig tuch
 

How to:

Publicerad 2012-11-20 17:52:27 i Allmänt,

Hur du får dig att se ut som en man! I detta fallet valde jag att efterlikna en Günter-mustasch och målade med läppenna i konturen på överläppen!
 
Haha detta är såklart ett skämt! Såhär såg det ut när jag hade lagt läppenna på övan läppen till looken jag visade innan idag :) Tyckte det såg kul ut :)

Poisonous lips!

Publicerad 2012-11-20 12:51:20 i Dagens make up,

My god jag älskar detta läppstiftet! Hur coolt är det inte?? Det livar ju upp en hel look! Har endast foundation och mascara i denna sminkningen + mina gröna läppar då, men detta är ju ett tips hur du hottar upp en tråkig look på 5 minuter! Jag är rätt lycklig idag för min telefon ligger nu i säkert förvar i min ficka igen, dock aningen uttråkad då jag inte fått jobba på länge nu och mitt jobbsökande inom sminket kunde gått bättre men de får väl bli en tur imorgon och söka lite fler jobb! Håll tummarna för mig!
 
By the way vad tycker ni om brillorna? Jag behöver ju inte glasögon och detta är ju bara fake men jag kan tycka att det är jäkligt snyggt faktiskt! Vad tycker ni? tycker ni att det kan vara rätt snyggt eller är det bara super töntigt?
 

I´m back! Bildbomb från helgen!

Publicerad 2012-11-19 14:02:58 i Allmänt,

Jaha jag är nu tillbaka från min lilla ledighet från i helgen och jag har väl inte mycket mer att säga än att jag har legat i!
 
I Fredes var jag ute och sökte jobb, sen på kvällen kom Molle hem till mig för lite sparkling och thaimat, MMM GOTT! Sen kom Carro en liten sväng så det var en myskväll med brudarna.
 
 
I lördes på dagen hade jag och mitt hjärta mysdag innan det var dax för fest hos Cissi. Yes det blev lite hårt och jag är inte förvånad eftersom det blev shotat tequila och mintu.... :/ Om någon vet vem det var som körde mig hem i lördes natt får dom gärna höra av sig till mig då jag tror att min telefon ligger i bilen :)
Kvällens look

Kvällens bravader
 
Gott med tequila?
Gissa vem som var nykter denna kvällen :)
Sen blev det lite luddigt, hela söndagen gick åt för att må dåligt och ha den där dagen efter ångesten man får när man har vissa minnesluckor!
 
 

Everything that i want, I want from you!

Publicerad 2012-11-16 18:32:00 i Dagens make up,


 
Jaha då var det helg igen, har ni några planer? Som det ser ut så har jag en väldigt trevlig helg framför mig men man vet aldrig det kan ju förändras :) Det kommer säkert bli skit bra ;)
 
Dagens look gjorde jag härom dagen då jag kände för att leka med lite eldiga färger och olika produkter. Jag har aldrig riktigt lyckas med att använda mixing liquid men jag börjar komma en bit på vägen känns det som nu i alla fall.
 
Jag har använt
Ögon
Tick tock infinity eyeshadow base milkyway
MUS MS punch (tror inte denna finns längre tyvärr)
MUS blush lush
Färger från min nelly earth palett och min 88 palett
MUS mixing liquid
MUS eyepencil black
HM vit kajalpenna
 
Kinder
MUS MS vanilla
MUS MS ruby
MUS blush power
 
Läppar
Maybelline coloursensational 130 peach juice
 

Två saknade damer :)

Publicerad 2012-11-16 10:12:00 i Allmänt,

Här ser ni två helt sinnes sjuka damer jag har saknat sjukt mycket efter jag slutade skolan! Bägge två är härligt galna och den ena var min lärare och den andra har jag turen att jag ska få jobba med om någon vecka på ett evanemang som heter kvinnor i tiden där vi ska sminka de som håller föredrag.
 
Tror faktiskt jag saknar dom så pass att jag ska passa på och hälsa på dom på skolan idag.. Nathalie vet jag inte om hon jobbar men Heidi borde va där och jag ska dessutom hämta min väska som jag väntat på ett bra tag :)
you clazy ladys! :)
 

All good things comes to an end

Publicerad 2012-11-15 18:46:00 i Dagens make up,

 
Idag blev en ganska "enkel", matt, brun sotning upp piffad med lite vitt glitter! Men jag måste säga att det faktiskt är svårare att göra en sminkning med matta färger då deras pigment oftast inte är lika starka, de har även en tendens till att vara svåra att få på. Till detta körde jag på brun eyeliner istället för svart. Mest för att jag ville ha den så naturlig som möjligt så det verkligen blev den glittriga skuggan som bar upp sminkningen!
 
Jag har använt
 
Ögon
Tick tock infinity eyeshadow base milkyway
Bruna skuggor från en nelly palett och från 88a paletten
MUS ED crystal
MUS mixing liquid
HM vit kajalpenna
MUS cake eyeliner brown
 
Kinder
MUS MS dramatic
MUS Blush power
 
Läppar
Maybelline colour sensational 108 pink pearl
 

Mirror mirror on the wall tell me who has the best light of them all

Publicerad 2012-11-15 13:19:42 i Allmänt,

Dessa mörka årstider är verkligen en mardröm för makeup artister då det bästa ljuset för att lägga makeup så gott som försvinner och lämnar oss till de värdelösa glödlampornas ljus! Fördelen med dagsljus är om man som mig sitter vid fönstret och sminkar är att man får ljuset från alla håll, problemet nu när man måste ha lampor tända är att det typ alltid faller en skugga på något håll och det blir svårt att läga en make där ansiktshalvorna faktiskt ser ut till att tillhöra samma ansikte. Det bästa redskapet är ju bra ljus. Helst lampor med dagsljus då färger har en tendens att försvinna lite i glödlampornas ljus och när man kommer ut har man en make som är ALLDELES för tung för vardagen.
 
Ett bra sätt för att undvika att detta är en spegel med lampor runt som denna, problemet för mig är att jag har svårt att hitta en jag gillar! Hittade en bra men den var på tok för liten för vad jag känner att jag vill ha! (Denna bilden hittade jag på google och den hade varit perfa för mig!)
 
.... fast frågan är om ljuset hade varit tillräckligt bra med de pytte lamporna!? Vill ni ha något liknande men inte behöver ha så stor så finns det alltid DEN HÄR hemsidan. De verkar faktiskt väldigt bra och seriösa så det kan vara ett hett tips!
 
När vi ändå pratar om rätt ljus så kan jag säga att jag gör allt för att få i mig de D-vitaminer och C-vitaminer jag behöver. Att man kan bli såhär slö och down när det är mörkt är ju faktiskt helt galet! Jag har verkligen blivit född i helt fel land för mitt eget bästa!

I hide in the shadows and long for the night, for i am a vampire forever imprisoned by the night. The moon is my sun the night is my day, blood is my life and you are my prey

Publicerad 2012-11-14 18:46:00 i Portfolio,

Jag vet inte om det är någon mer än jag som har hört att det är premiär för den sista twilight filmen idag? Haha klart det är känns som om alla har fångat twilight hypen. Jag kan tycka filmerna är helt O.K men jag känner mig inte så fast som jag gjorde till typ Harry Potter eller Sagan om ringen! Jag ville iaf ta tillvara på denna dagen och ge mitt bidrag till twilight hypen med det jag älskar att göra. Hade jag varit med i filmen hade jag lätt varit en voltori, har svårt att hålla emot ha begären!
 
Varning bildbomb med läskigt mycket blod och två läskigt snygga människor... hehe :P
(Dessa bilderna är mer photoshopade än vanligt för att få med det där läskiga)
 
Här kommer de mindre redigerade bilderna.
 
Inte varje dag man ser en vampyr i gråa fleecebyxor med limegörna prickar :P
 
 

Veckans wanties- Hudvård

Publicerad 2012-11-14 12:24:00 i Veckans Wanties,

Tänkte att det var ett bra tag sen jag gjorde detta och det passar ju perfekt nu för lite julklapps tips till era nära och kära. Jag bjuder på massa olika i olika prisklasser! Detta är vad jag just nu gärna hade haft i mitt badrumsskåp. Jag hittade dessa produkter på Kicks och Eleven. Mest på eleven faktiskt :)
 
 

A Makeup artist's dream!

Publicerad 2012-11-13 18:58:00 i Veckans Wanties,

Mijao! Är det något man vill ha som makeup artist så är det grymma verktyg! Det vill man väl i alla yrken? Och ska man ha grymma verktyg så är det bra penslar man är ute efter. Man kan ALDRIG få för många penslar!
Ett märke som har väl omtalade penslar är Sigma. Av det jag har hört ska dom vara grymma typ som i klass med Mac och andra märken som också har bra grejer och de är en av de ledande distrubitörerna av makeup verktyg i världen.
 
Det är faktiskt så att de börjar rinna lite i mungipan när man ser detta, me wantie so badie!
 
Extravaganza kit 510$ (dollarn är värd ca 6,7 SEK)
Detta är ett kit med 29 penslar och har alla penslar man kan tänkars behöva. Det står inte så mycket vad det är för slags hår men jag gissar att det är som alla bra borstar äkta hår till de torra produkternas penslar och syntet till de "kletiga" produkternas penslar (så som foundation eller concealer) för det står vilka som är syntet penslar. Man kan nog aldrig få för mycket penslar faktiskt! Nu är det ju rätt maffigt pris på dessa men när jag har råd vill jag lätt beställa detta kitet då det har allt och där är maaaaassa penslar jag känner att jag saknar och behöver. Tycker man detta är för maffigt finns där ju alltid de lite billigare versionerna men man får ju tänka på att det faktiskt är mycket man får för pengarna då en borste på MAC lätt går loss på 200:- för en!
 
Mr Bunny Essentialkit 120$
Detta verkar också vara ett grymt kit med tolv av deras ledande penslar är dessa special gjorda för deras sigmax HD serie!
 
Premium kit 164$
Ja behöver jag säga mer? Dom är grymma och har en massa grymma kit med allt man behöver :P
 
Och vill man inte ha penslar har dom även lite andra trevliga saker, som detta. Jag hade inte tackat nä till detta!
 
Sigma beauty expert borw design 69$
 
 
Paris palette 59$
 

Dagens makeup- Frida och Ida

Publicerad 2012-11-13 13:10:00 i Portfolio,

I fredes var jag hemma hos Frida och sminka henne och hennes kusin Ida då dom skulle på... något jag inte kommer ihåg vad det hette men en av deras vän som hade doktorerat i något och var färdig med det.. Så typ examen för någon som doktorerat i något ämne :P haha fattade ni? för jag hängde inte riktigt med själv :P
 
På Frida körde vi på en brun sotning och pigga upp den med den rödskimmriga skuggan Killing time från tick tock för att framhäva hennes gröna ögon och den gröna klänningen. Det var jäkligt snyggt till hennes snygga hår och vi hittade till och med en perfekt brynskugga till henne!
 
På Ida som hade helt svarta kläder gjorde jag en lite sotig partylook med en jätte glittriga skuggan salvador dali (såååååå snygg och jätte jätte glittrig!) .
 
 
 

Midlife crisis

Publicerad 2012-11-12 19:40:00 i Allmänt,

Jag vet inte om ni har märkt det men denna helgen +torsdag och måndag (långhelg! ;P) har haft en röd liten tråd genom sig! Jag har nämligen vigt denna helgen åt den underbara skuggan Midlife crisis från Tick tock cosmetics i alla sminkningar på ett eller annat sätt. Jag gjorde det för lite olika anledninga t.ex för den är grymt snygg och att det kändes som det är dax att ha ett tema i bloggen men mest faktiskt för att jag har haft min egen lilla kris några månader nu men det känns så skönt nu för jag mår såååå mycket bättre! Vi hoppas att det håller sig såhär nu för jag har varit deppig för länge nu!
 
Har du någon favorit? och gillade ni att jag körde på ett tema? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När du kommer ska jag sitta här och ta allt som du ger mig, å när du går vet jag att du snart är här igen

Publicerad 2012-11-12 13:10:00 i Dagens make up,

Idag är det mys måndag med min super mysiga tröja från pull and bear inhandlad i London. Den matchar jag med super rosa midlife crisis som blir super lila när man har den på svart underlag och jag tyckte det blev as nice!
Shit vad svårt det har varit på senaste tiden att ta bra bilder däremot. Tycker det är svårt att få bra bilder med blixt men de är ju för sören för mörkt även mitt på dagen för att ta bra bilder. Det är bra tråkigt faktiskt!
 
Jag har använt:
Ögon
MUS HTL Space
Tick tock Midlife crisis
HM dipeyeliner
HM vit kajalpenna
 
Kinder
MUS Blush Power
 
 

Fars dag!

Publicerad 2012-11-11 21:45:21 i Allmänt,

Jag är nog världens sämsta dotter! Jag har inte gett min far någonting idag förutom lite gott sällskap :/ Jag fick ju för fan veta igår att dom var hemma och allt är stängt i hörby på söndagar ju :O Kunde köpt lotter men va fan, hur kul är det?
 
aja idag tänkte jag vila min hy lite grann eftersom mina torr-partier är helt extrema nu så då får de bli lite BB-creame, målade bryn och 8 hour cream på läpparna!
(Det andra inlägget idag var tidsinställt, alla inlägg förutom detta kommer vara det till imorgon eftersom jag inte viste om datan skulle funka gjorde jag inlägg för 5 dagar framåt :P)
 
Har snott killens tröja! Älskar att sno hans kläder :P Men jag tycker denna tröjan är så jäkla snygg! (Klart den är, det är jag som köpt den till han :D)

Take it to the top of the world, I was lost in the dark nobody hearing me now up in the sky i found my remedy

Publicerad 2012-11-11 11:22:00 i Dagens make up,

Idag blev det två gånger smink! En version för
Dagen
Och kvällen
 
Kan säga att jag tar tillbaka allt jag sa om Limecrimes läppstift poisonberry! Första gången jag provade tyckte jag det var skirt och glest men jag gav det en chans till och OJ OJ OJ(!) säger jag bara, grymt! Med äckligt snygg färg, I love it!
 
 
Jag har använt:
Ögon
HM vit ögonpenna
MUS MS satin
Tick tock Midlife crisis
 
Läppar
Limecrime Poisonberry

Dax att handla nytt!

Publicerad 2012-11-10 20:59:00 i My makeup,

Man vet att det är dax att handla nytt när franslimmet som ska bli genomskinligt när det torkar blir gult... Fan det kunde väl väntat en månad så jag hade kunnat önska mig det i födelsedags present eller handla det med lite av pengarna jag lär få (yes får oftare pengar nu än presenter fast det är rätt skönt när man inte vet vad man önskar sig och pengar behöver man alltid!). Jag får väl önska mig presentkort på typ kicks eller något. Den ultimata presenten hade varit att få allt smink och alla kläder jag trånar efter just nu och en resa till ett varmt land :P Men ska man vara realistisk så är det nog större chans med presentkort från kicks ;P
 
I alla fall! När jag skulle göra sminkningen till dagens sminkning upptäckte jag att när limmet torkat att det var gult! Det är ett väldigt tydligt tecken på att något är gammalt! Andra tecken är också att det kan lukta härsket, det svider i ansiktet när du tar på det eller att det syns tydligt så som i detta fallet.
 
Ser ni den gula raden? bläää!
 
Man brukar säga att kladdiga produkter håller ca 6 månader och att torra produkter håller ett år. Enklaste sättet att kolla upp detta är att kolla på produkten för smink har bäst före datum precis som mat. Precis som mat stämmer detta inte alltid överens, jag menar en ögonskugga blir inte gammal efter ett år! De kan hålla i flera år men en kladdig produkt som mascara eller fundation är faktiskt ett bra tips att följa sista utgångs datum på! Var hittar man bäst före datumet då? Det är en liten symbol som ska finnas på alla skönhetsprodukter (även hudvård osv), en liten burk som berättar hur länge produkten håller från det man öppnar den.
 
Bilden hittade jag HÄR
 
Så nu vet ni det ;)
 
 

Blow me one last kiss

Publicerad 2012-11-10 15:02:00 i Dagens make up,

 
Då var det helg igen och då kan man ha en såhär snygg och färgstark sotning, brände ju till och med på med ett par lösfransar på denna sminkningen också!
 
Jag har använt:
Ögon
MUS HTL Space
Tick tock Infinity eyeshadow base Milky way
The bodyshop Eyepalette silver black (svart)
Tick tock Midlife crisis
Tick tock I'll sleep when I'm dead!
MUS MS satin
HM dipeyeliner
HM vit kajalpenna
Fransar från depend
 
Kinder
MUS blush Power
 
Läppar
Á natural!

Barbie needs Ken, Minnie needs Mickey, Daisy needs Donald and i need you!

Publicerad 2012-11-09 19:04:00 i Dagens make up,

Och jag som trodde att jag inte skulle kunna pull the big wing of! Det blev inte så dumt iaf så kanske tur att man provade!
 
Jag har använt:
Ögon
HM dipeyeliner
Skuggor från en palett köpt på hörbymarknad, det står Helena Rubinstein på den... Jag är aningen skeptisk!
MUS strazz multi och universal (bubblegum hade också funkat!)
 
Läppar
Lime crime Countessa flourescent
Tick tock eyeshadow Midlife crisis
 
 
 

BUSUNGAR!

Publicerad 2012-11-09 12:51:00 i Portfolio,

I lördes var det ju Halloween och självklart var dessa tre busungarna tvungna att ha en läskig makeup för att se riktigt läskiga ut! Jag måste säga att det är fan det svåraste jag gjort! Barn som är fyra år sitter inte still och väntar tålmodigt på att man ska bli färdig, dom vill helst ha det galnaste och den ena ska alltid vara värre än den andra! Jag hade turen att bara ha ett turbo barn att sminka men shit kul var det :)
 
Elliot ville vara starwars med ALLA(!!!) färger jag hade..... :) Myror i brallan hade han också men gud han är så jäkla söt och charmig det lilla yrvädret! Slutade med att han fick vara en blå/röd/svart starwars (han ser lite ut som en joker! :P) med resten av färgerna på armen :P
"shit vad läskig jag är, jag blir ju helt rädd" Elliot

Freja ville vara ÄNNU läskigare än Elliot så henne gjorde vi till en läskig zoombie. Jätte söt unge som va så blyg att hon knappt vågade ha ansiktet mot mig.. svårt att sminka ansiktet då kan man ju säga!
 
Ludvig. MY GOD vilken söt unge! Visste exakt vad han ville ha och satt där hur snäll som helst och väntade på att jag skulle bli färdig fast det kliade jätte mycket i och runt näsan!
"Jag vill vara som Elliot fast inte det där blå på kinderna och inte sånt runt ögonen!" Ludvig
 
Här gällde det verkligen att vara snabb och enkel för att det skulle bli bra! Sjukt bra träning.. Får väl göra det fler gånger hoppas jag ;)
 

You're a real tough cookie with the long history of breaking little hearts like the one in me

Publicerad 2012-11-08 18:28:00 i Dagens make up,

 
Som sagt! det gäller att passa på så länge datorn funkar så nu kommer det bli tidsinställt för hela slanten!
Dagen makeup är inte inspirerat på något speciellt förutom dessa galna färgerna, känns som de behövs lite färg med detta vädret!
 
Jag har använt:

Ögon
Tick tock infinity eyeshadow base milkyway
3 olika blåa skuggor + en svart från min 88 palett
Tick tock Once in a blue moon
Tick tock Midlife crisis
HM dipeyeliner
MUS MS muffin
 
Kinder
MUS MS muffin
3 rosa skuggor från 88 paletten
MUS Blush Power
 
Läppar
Tick tock friday i'm in love

Frossar i dator!

Publicerad 2012-11-08 11:26:42 i Allmänt,

Haha MY GAD vad man känner sig handikappad utan dator i vardagen! I alla fall i detta hushållet, jag kan säga er att vår dator står igång dygnet runt för att det inte är lönt att stänga av den! Vi använder den till så himla mycket att när den dog blev både jag och Oliver HELT förtvivlade! Men turen som man har att vara sambo med en underbar man som gått media och jobbat i media butik (a.k.a han är en datanörd! men jag älskar honom ändå!) är ju bara sagolik, en envis och datakunnig man som han är plockade han isär skiten och byggde om så nu kan vi njuta av sådana saker som internet igen.
 
Tänk utan Oliver hade min datakunskaper knappt existerat, nu har jag till och med blivit rätt haj på photoshop som är rätt bra när man har en sminkblogg! Inga extrema ändringar men när man tar foto är det sååå mycket färg och ljus som försvinner från den verkliga bilden! Det är sådana tuch ups jag gör för att framhäva den verkliga bilden!
 
som här:
 
 
 
 
Inget större men ändå gör det en stor skillnad
 
 
 

Never mind!

Publicerad 2012-11-06 19:47:00 i

Hehe mins vad jag sa igår? Glöm det igen! Vår kära dator kraschade igår när jag satt och höll på att fixa bilder så de lär bli tvärt om, inte mycket mer inlägg direkt! Fan jag som hade tre inlägg på gång redan igår :/ hoppas inte alla bilder försvinner bara!

Ni kan få en gammal bild från telefonen nu iaf :) Riktigt gammal!

Fukling!

Publicerad 2012-11-05 18:33:21 i Allmänt,

Jaha som ni märker är det no blogging dels för att jag har lite inspirations brist och dels för att jag har jobbat en del och ovanpå det har jag dragit på mig världens dunder förkylning! MEN, jag jobbar på det och hoppas att inläggen ska börjar flyta på bättre imorgon då det börjar gå åt rätt håll!
 
Detta har varit jag denna helgen!

SÄMST!

Publicerad 2012-11-01 17:52:36 i Allmänt,

Herre gud idag är jag verkligen bara helt död och just nu vill jag bara dö lite gran med detta
 
Och
 
F*N varför gjorde jag såhär mot mig själv?? Det jag borde göra just nu är egentligen att stick och handla, städa och göra någon snygg sminkning eller kanske en riktigt hemsk sminkning för Halloween! Istället känner jag mig helt klubbad och skulle gärna gå och lägga mig typ nu och tycka synd om mig själv för att vi inte har någon choklad hemma!
Får se hur detta går men min tår håller på att frysa ihjäl just nu och min duntofflor vill INTE funka :/
 
Skulle kanske gjort en sminkning i detta stuket, skit snyggt!
ååå ååå ooo nu blev jag sugen på chili con carne!

Om

Min profilbild

My Make Up Confessions

Hej hej Hallå! Jag är en 23 år gammal Johanna med en blogg. Jag är en utbildad makeupartist som jobbar på Make Up Store i malmö. Själv bor jag i hörby och driver denna bloggen för er att kunna se mina verk och min utveckling. Det är även ett perfekt redskap för mig att få skriva av mig av alla mina tankar och ideér i mitt märkliga lilla huvud ;) Enjoy! Vill ni kontakta mig kan ni göra det på min mail [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela