My Make Up Confessions

My MakeUp~My World!

So wake me up when it's all over, when I'm wiser and I'm older

Publicerad 2013-06-30 12:14:00 i Dagens make up,

Tjabbis! :) Haft en fin helg allihopa? Jag har väl inte gjort så jätte mycket, jo jag sminkade en brud i lördes och hon blev så vacker med håret å sminket så jag kan tänka mig att med klänningen blev hon säkert jätte vacker.
Looken som jag visar idag hade jag på min mosters och hennes mans 120 års fest. Jag vet inte men jag har fått en sådan känsla av att det är matt graffiti grå som kommer gälla på ögonen i höst, så då blev jag sjukt sugen på att göra en grå sotning men denna var väldigt glittrig för att matcha min snygga outfit med min über snygga paljett klol ^^, (typ jätte lång mening detta!)
Väldigt längesedan jag hade en sådanhär liknande sminkning men jag blev nöjd.
 
 
 
 
 

Huslig jojo men så är det ju! ;)

Publicerad 2013-06-29 18:14:00 i Allmänt,

Jo jo inte nog med att att jag har varit duktig och gjort sill, vi har även varit så duktiga och fixat undan en mssa i hemmet att folk blir förvånade över hur öppet det blev helt plötsligt! OCH NÄ det är inte lätt att tränga ihop två personers alla prytlar och pistaler i ett hem! :)
 
Men tillbaka till sillen! Jag gjorde 4 sorters sill och det hade väl varit lugnt men på de recepten jag gjorde stog det att de va för 4 per och vi var beräknade till 11 så det var väl inte så knasigt att göra en "sats" av varje..... Jomen man lär sig av sina mistag :P Årets sillar blev iaf curry sill, senaps och whiskey sill, sweetchili sill och ollis röra (egen designat recept ;P)

Queen of f***ing everything!

Publicerad 2013-06-29 12:12:52 i Dagens make up,

Haha jises vad jag ser bitter och bitchig ut på dessa bilder, den tiden i månaden eller? ;) Inte nog med det, jag tycker igentligen att looken skriker 90-tal men det är ju det som kommer tillbaka nu och en stor trend i sommar är att vi flyttar den färgglada mascaran från håret till ögonfransarna! Inte det lättaste att bära upp om jag ska vara helt ärlig.... men coolt som attans är det :)
Snål som man är så gick jag såklart inte och köpte en blå mascara så jag kunde få blå fransar utan utnyttjade my week moment förra året då jag införskaffade mig hårmascara (but why liksom? jag har ändå för mörkt hår för att det ska synas!) men jag fick arbeta in det ordentligt. Först fick jag ta fransgel som bas sen fick jag pudra med blå ögonskugga dels för at ljusa ner mina fransar och dels för att få mer intensiv färg, sen fick jag bygga på det viset för detta resultatet.
BTW har ni sett att mina ögon typ ser gröna ut på närbilderna? :O märkligt att de kan se så olika ut på foto med samma inställningar!
 
En fråga, jag brukar ju skriva ut vad jag har använt för produkter och sådant. Gillar ni detta? Eller ska jag strunta i det så ni får fråga istället om det är något ni skulle vilja veta var någonting kommer ifrån?

Honey Ryder

Publicerad 2013-06-28 20:00:00 i Veckans Wanties,

Hola chicas and chicos (? :P). Allt bra med er? :) Som ni kanske kan lista ut så am I back now! Lyckats samlat ihop en del saker till bloggen nu också och en av de första sakerna jag vill visa er är det snygga liquid sand lacket Honey Rider från OPI som jag hade nu i midsommar helgen. Lacket fick jag låna av mameliciuos och jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Jag var faktsikt lite tveksam till hur bra det kunde bli att skaffa sig sandpapper naglar ( typ ;P)?!
Resultatet, högt över förväntan!

Nobody said it was easy

Publicerad 2013-06-28 11:08:00 i Dagens make up,

Heeeeej :) Här är jag igen med en ny look :) Eller ja ny och ny, denna sminkningen hade jag när jag var på Daniels student så det är ett tag sen men nu kommer den upp här. Hur har ni haft det? Jag har haft det mycket bra faktiskt, behövt all tid jag kunnat få för att vila. Mycket jobb och alldeles för lite sömn tar hårt på en!
 
Ja ooj oj oj livet är ju så underbart men så fullt bakslag som hoppar upp lite då och då för att ge en magknip. T.ex vi hade underbara dagar uppe i stugan i mellbystrand, och nu vill inte datorn samarbeta med min kamera så jag kan få upp bilderna till härlften av de typ 15 inlägg jag hade förberet till er :/ Eller att jag älskar att jag äntligen fått börja komma igång med mitt privata sminkande men det är jobbigt att höra när folk som är "nyare" makeup artister får jobb i butiker där jag har varit 1000 gånger och sökt men de inte behövt folk just då. Hur folk plötsligt slutar höra av sig om hjälp. Det är sånna saker som gör att man börjar tvivla på sig själv och tappar lusten att sminka, men nu är det dax att resa på sig ännu en gång och kämpa på ännu hårdare! Så är det när man väljer ett yrke som har lite marknad men fan jag ska inte ge upp och en vacker dag ska jag stå bakom kulisserna på de stora visningarna redo för att slänga på lite glitter på victorias secret modelernas kroppar, justera läppstiftet hos chanel eller rätta till lösfransar hos Dior!
 
If you going to have a dream why not make it big? Then if you get half way you already reached the stars!
 
 
 

Take a break, recover!

Publicerad 2013-06-20 16:30:55 i Allmänt,

 
Jag antar att ni märkt det men jag tar en liten paus från bloggandet igen för att dels samla på mig lite inspiration och dels för att samla ihop litte blogginlägg med sminkningar och lite annat kul! Men ni får ha en super midsommar, själv spenderar jag min i mellbystrand med familjen på Oliver sida. Smått sugen har man ju varit att åka till värmland och umgås med familjen där men men mellby är narmre och jag jobbar på måndag!
 
GLAD MIDSOMMAR!
 

Challenge accepted!

Publicerad 2013-06-13 12:23:03 i Allmänt,

Jag vet inte hur det är med er men själv är jag en sucker för bucketlists, jag har en låååååång med båda stora och små saker jag vill hinna uträtta innan jag dör. En av de mindre sakerna har jag bestämmt mig för att ta tag i nu och det är att jag hela mitt liv har velat att kunna gå ner i spagat(!) och nu har jag hittat min hjälp på vägen! Tjejen som har youtube kontot blogilates (vilket jag tränar rätt ofta med nu) har nämligen inlägg hur man ska stretcha för att kunna gå ner i spagat
 
Sooo challenge accepted!
 
 

Mmuc Bloopers

Publicerad 2013-06-12 12:40:12 i Allmänt,

Minns ju att förra gången jag gjorde ett sådant här upplägg var det uppskattat då jag fick visa min personlighet på bild också :) Så här kommer den igen 2013 bloopers!
De två nedersta bilderna är ungefär hur det känns när bilderna inte blir som jag vill eller som det känns nu värsta bloggtorkan i huvudet EVER!
 
 

Sista balsminkningen för i år?!

Publicerad 2013-06-10 10:27:00 i Dagens make up, Portfolio,

Jaha där har vi antagligen den sista balsminkningen för detta året, det avslutar vi med en elegant och klassisk sminkning där det bara var att tona tona tona skuggorna! Tur att jag har haft massa sminkningar på lager här för jag har banne mig inte hunnit sminka mig själv! Mitt liv är just nu jobb, sova, äta typ och idag kör vi en annan liten variant. Idag ska jag nämligen först sminka min kusin inför lärarmiddag, gå på student och sen jobba natt och under detta kaoset ska jag väl hinna sminka mig själv och hjälpa till att fixa med studenten också kanske? Vi får la se, tight schema är det iaf ;)
Puss haaaj!

Whoops Fashion Mira

Publicerad 2013-06-09 17:16:00 i Dagens make up, Portfolio,

Här har vi tösabit nr 2 som jag sminkade för whoops plåtningen förra veckan. Ooooo jag längar tills vi ska plåta reklam bilder, så jag kan få gå lite extra bananas med sminket, då kan man ta i lite mer och matcha efter kläder.
Även Mira fick sig en bronze look och jag provade att göra en lite mer cateye på henne denna gången vilket ramade in hennes fina bruna ögon super snyggt!
Här har ni Mira in action
Asså jag är ju fortfarande så sjukt nöjd över att jag fixade lockar med plattång på tjejerna, de blir aldrig något bra när jag ska göra det på mig själv! :/

Balsminkning nr 3 Erica

Publicerad 2013-06-09 13:48:00 i Dagens make up, Portfolio,

Asså jag kan ju inget annat än att älska mitt yrke som Makeup Artist.. Okej bortsätt från när man ska tvätta penslar :/.. Men när man får vara en del av de lyckligaste dagarna i en människas liv så som bal, studenten och bröllop det ger en enorm lyckokick på en själv! Verkligen underbart alltså och att sminka Erica dagen efter hon tagit studenten och skulle med kompisen på bal var kul upplevelse. Lugnet (bakfyllan?) dagen efter blandat med att få bli vacker och gå på bal, den kombinationen är inte nådig ;)

Spexig eyeliner

Publicerad 2013-06-08 17:08:00 i Dagens make up,


Idag kör vi på en naturlig look med en lite spexigare eyeliner som är formad som en liten triangel ute vid vingen. Vad händer i helgen? själv hade jag min helg onsdag, torsdag så för mig är det jobb jobb jobb och åter jobb på schemat! Men det är gött att faktiskt ha lite att göra igen :)
 
Jag har använt:
Ögon
TFSI Lemon Drop
Nelly.se earthpalette
MUS Cake eyeliner Black
Depend kajalpenna Brun
Loreal False lasch wing Mascara
 
Kinder
MUS WP Sahara
MUS Bronze powder Baked
 
Läppar
Lite lite foundation på

Whoops Fashion Felicia

Publicerad 2013-06-08 14:12:00 i Dagens make up, Portfolio,

Här kommer bilder från min andra fotografering för whoops, denna gången sminkade jag Felicia (hennes blogg finns HÄR) och Mira. Eftersom det var mycket klänningar och sommarkollektion ville jag göra en sommarfräsch bronsig look som är super fin på dessa tjejerna med lite mer solbrun hud än vad en annan har ;P. På mina sminkbilder såg Felicia rätt unga ut (inte konstigt hon är ju bara 16 ^^,) men när lösfransar och stylat hår kom till blev hon en riktig pudding. På de plutiga läpparna slängde vi på ett läppstift i en korall rosa färg. Nu ska jag sluta babbla och visa bilder!
På de bilderna när hon har toppar använde vi ett mer rosa läppstift istället och lockarna i håret det lyckades jag med med plttången :D Första gången typ!

Nämen tjaa, blogg? men va, har jag en sån?

Publicerad 2013-06-07 19:36:18 i Allmänt,

Men tjaaaaa, vad trevligt att ni hittat in här! :) Jag har också nyss kommit på att visst katten jag har en blogg och en massa bilder som är redo för att läggas upp, meeeeen det är ju så göttigt väder och jag har annat jag är sugen på att göra när jag inte jobbar. Typ träna, umgås, sola, äta mumsig mat och så lite sånt här som på bilden. Lite pyssel och knåp är alltid kul ;) Denna gången blev det ett inspirerande kollage för kommande drömhem (nej jag och Oliver ska inte flytta ut ur vår etta.... än iaf ;P).
 
Men nu när jag ändå sitter här på bloggen kanske jag kan passa på att slänga upp något inlägg ;)

Like the darkest night

Publicerad 2013-06-05 11:10:00 i Dagens make up,

Tjabba! Ska jag vara ärlig är detta inlägget skrivet igårkväll och jag är TRÖTT som ett ålderdomshem så jag fattar inte ens att jag pallar att skriva detta :P
Men i alla fall är detta en sminkning jag faktiskt gjorde en kväll bara för att det var längesedan jag gjorde en riktig smokey eye. Insåg igår när jag tittade på gamla inlägg hur jag verkligen ansträngde mig på att prova massa olika saker innan och kunde sitta kvällar framför spegeln för att sminka men tyvärr har jag tappat den rutinen helt och hållet. Tråkigt då det är sjukt bra träning och sminkning är definitiv en sån sak man måste underhålla för att det ska kunna bli bättre! Så det får skärpning på den fronten och sminka så ofta som jag kan och orkar! 

En dag närmre pensionen!!

Publicerad 2013-06-03 17:08:10 i Allmänt,

Nu mina vänner ska jag göra något som gör att gamlingpoängen skjuter i topp, jag ska nämligen gå och inhandla ett par stödstrumpor  XP. Självklart äter detta för mina fötters skull då jag tydligen har slitit lite mycket på fötterna med dåliga skor tros det. Vi får se om det hjälper iaf :) Sen ska jag sätta mig vid datan och se om jag kan få in mina bilder från kameran!
 
ciao

Photoshot nr two

Publicerad 2013-06-02 21:27:25 i Allmänt,

Jaha det har inte varit mycket ljud från mig de senaste dagarna och det har varit dels för att min kamera har bestämt sig för att sluta föra över bilder till datan och dels för att jag helt enkelt inte haft tid att krångla! En av anledningarna ser ni på sista bilden, what the hell happend med min fot egentligen? Svullen från ingenstans! Yeye får se om det blir bättre.. Idag var jag ännu en gång och sminkade för Whoops fashion till deras hemsida och temat blev lite sommrigare med en mer bronsig look på både snygga Felicia oc Mira. Superkul som vanligt and more is to come ;)
 

Om

Min profilbild

My Make Up Confessions

Hej hej Hallå! Jag är en 23 år gammal Johanna med en blogg. Jag är en utbildad makeupartist som jobbar på Make Up Store i malmö. Själv bor jag i hörby och driver denna bloggen för er att kunna se mina verk och min utveckling. Det är även ett perfekt redskap för mig att få skriva av mig av alla mina tankar och ideér i mitt märkliga lilla huvud ;) Enjoy! Vill ni kontakta mig kan ni göra det på min mail [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela